Nallebjörnen Baloo bort…

Tidigare i veckan i Damligan spelade Northland hemma mot Solna och vann med en gäspning, i siffror uttryckt 60-41.

Efter den matchen gav coach Jens Tillman en del underhållande intervju-svar till NSD:s Pelle Johansson. Väldigt tydligt är att mycket kretsar kring en match som spelas den 11 mars i Luleå då Udominate kommer på besök, och det efterföljande slutspelet i vår.

Om att få laget redo:

– Vi har sagt att träningarna som kommer från och med nu – då ska man vara redo. Spelarna ska vara här, de ska ha stora öron och ögon. Nu är det dags för dem att ta eget ansvar, kommunicera med varandra ute på banan.

Om sin egen roll:

– Det kanske krävs att nallebjörnen, Baloo, försvinner. Jag måste bli rakare, lite hårdare, tydligare med vad som krävs.

Om vad som krävs:

– Vi har inte suttit i en ring och hållit hand, sjungit Kumbaya och lovat varandra grejer. Men vi har kommit överens om att nu är det ”all in” som gäller. Då spelar det ingen roll om sambon blir ledsen för att man inte kan åka ut på landet över helgen – det är slut med sånt nu.

Det återstår dock en hel del matcher innan ”grundseriefinalmötet” mellan Northland och Udominate och innan serien ska summeras inför slutsåpelet.

Helgens matcher i Damligan:

Lördag14:00
Akropol BBK-IK Eos Rinkeby Ungdomens Hus
Lördag 16:00
Alvik BBK-Udominate Basket Åkeshovshallen
Norrköping Dolphins-Sallén Basket Stadium Arena A
Lördag 17:00
08 Stockholm HR-Visby Ladies Fryshuset
Söndag 16:00
Mark Basket-Telge Basket Kinnahallen

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.