Spelar, spelar inte..?

När Udominate Basket i eftermiddag (uppkast 15.00) tar emot 08 Stockholm så vilar tvillingtornen Lina Pikciute och Dia Lukacovicova.

På skadelistan även Ash Brown och Mante Kvederaviciute.

Men det finns också plus då Mirjana Beronja är tillbaka i Umeå efter att ha varit hemma i Serbien en period.

– Hon har tränat med laget under veckan och ska byta om till match, sedan får vi se hur många minuter det blir, säger coach Micke Blomqvist.

En småspännande fråga är om långtidsskadade Salome Kabengano får göra comeback i Damligan i dag söndag? Spela eller inte? Udominate har betalat den utbildningsersättning som Södertälje ska ha, men på förbundets lista över spelklara är Sally fortfarande (10.30 söndag) rödmarkerad.

– Vi får se hur det blir, hon är i alla fall aktuell, säger Blomqvist.

Topplaget Udominate (17 vinster – en förlust) är i alla lägen storfavorit mot bottenlaget 08 Stockholm (två vinster – 16 förluster).

Udominate förbereder sig för slutspelet och 08 förbereder sig för kvalspelet.

– Givetvis är det en match vi ska vinna, men som vi sett i tidigare matcher så måste man ändå göra jobbet hela vägen, säger Blomqvist.

08 har fått in Erica Iderståhl från Solna och amerikanska pointguarden Vanessa Abel. Det är ett lag utan någon storstjärna, alla är med och producerar med snitt på tre – nio poäng per spelare. 08 bjöd på bra kamp i sin senaste match mot Telge.

08 värvade nyligen även amerikanska forwarden Secily Ray, men hon fick snabbt hemlängtan och har lämnat huvudstadsgänget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.