Stjärnans comeback

Då har Elisaeth Egnell gjort sin comeback efter nära ett års uppehåll för knäskada.

I går söndag var ”Bettan” med på banan då hennes nya klubb, ungerska Pinkk-Pecsi förlorade hemma mot UniGyör med 48-95.

Egnell gjorde ringrostiga 19 minuter med 2 satta skott på 7 försök, totalt 4 poäng, plus 6 returer. Landslags- och klubbkompisen Lollo Halvarsson har hunnit med några fler matcher och börjar vara varm i kläderna, hon sänkte 6 av 8 skott, med 3 av 4 straffkast blev det totalt 15 poäng och 8 returer.

– Kul. Det var verkligen det jag ville, att kastas in i hetluften. Vi spelade mot ett Eurocuplag så det var på det direkt. Det kändes bra, framför allt kroppen kändes väldigt bra. Det var inga konstigheter eller smärtor i knät. Det är ju det man har varit orolig för hela tiden, säger Egnell till Folkbladet Östgöten.

I UniGyör dominarade spelare som är bekanta från Udominates möten med laget i EuroCup. Anna Vajda 15 poäng + 12 returer och Tamara Radocaj 20 poäng + 5 assist + 6 returer. UniGyör är serietvåa i Ungern. Pinkk-Pecsi just nu seriefemma.

Ungerska damligan leds av det andra Udominate-bekanta laget UE Sopron som har 16 vinster – 1 förlust.

Lite intressant är att Sopron (som på hela säsongen förlorat en ligamatch och två mathcer i Eurocup) för några dagar sedan sparkade coachen Igor Polenek. Skälen uppgavs av klubben vara ”interna angelägenheter”. Ny coach är Laszlo Sterbenz.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.