Möte mellan de coolaste

Herrligamatchen mellan Örebro och Umeå är inte direkt den hetaste grundseriematch som spelats. Men ointressant är det inte.

Dels kan det fortfarande bli så att lagen möts igen i en fortsättningsserie, dels möts i kväll ett par spelare som enligt Umeå-coachen Jesper Gustavsson har ”de coolaste rollerna i hela ligan”.

Matchen om coolaste rollen står mellan Umeås Emil Salon och Örebros Johan Löfberg.

Rutinerade (29 år) shooting guarden Emil Salon har öppen licens för att skjuta trepoängare.

– Vi vill att han ska skjuta, vi springer också och sätter upp spel för att han ska få lägen, säger coach Jesper Gustavsson.

Salon har över hela säsongen snitttat 7,5 poäng, men har stigande form med snitt på 13,5 poäng sett över de sex senaste matcherna.

Johan Löfberg är 19 år och forward på två meter jämnt. Hans roll?

– Han verkar ha grönt kort för att hitta på vad som helst, och han kommer in och söker avslut med självförtroende, kommenterar Jesper Gustavsson.

Löfberg har över hela säsongen snittat 10 poäng, men kikar man på de senaste matcherna så finner man att formen gått rakt uppåt, hans snitt är 17 poäng på de sex senaste!

Okej. Det här inlägget om de coolaste behöver en liten punchline, eller på svenska en snärtig poäng. Så frågan är vad Salin och Löfberg har för annan gemensam nämnare?

Jo, de kommer båda från Göteborg (moderklubb Högsbo).

På bilden: Coach Jesper Gustavsson och Emil Salon.

 

Annars inför matchen: 

Örebro har skada på pointguarden Cliff Colimon, men Brandon Barton är redo för spel.  Borta är Mikael Axelsson (208 cm) och det finns frågetecken för Darris Santee (204 cm).

Umeå saknar fortsatt Omar Krayem, Johan Pierre och Richard Blomberg.

Stjärnan Omar Krayem. Kan han spela mer den här säsongen?

– Han är en professionell spelare som helst av allt vill spela matcher. Just nu tar vi det vecka för vecka och ser hur skadan läker. Han spelar inte tisdagens match borta mot Örebro och troligen inte i fredagens hemmamatch mot LF Basket, säger Umeå BSKT:s ordförande Michel Jalmby.

Mer läsning:

Kvalfylld väntan (Plus)

Matchguide herrligan/basket

ÖREBRO–UMEÅ BSKT
Plats: Idrottshuset, Örebro.
Tid: 19.04.
Tränarsnack
– Det är en lång resa och ett tufft lag att möta även om publiktrycket inte är detsamma som i Nässjö.
– Örebro har ett långt, stort och fysiskt starkt lag, som bland annat förstärkt med guarden Michael Ojo, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.
Notera att…
… tabellnian Umeå har 16 poäng och tabelltian Örebro står på 10 poäng.
… när lagen möttes nere i Örebro före jul vann Umeå med 91–86. Då gjorde Omar Krayem 29 poäng och Germain Jordan satte 23 poäng. Tillsammans hade duon då också 13 assist och 13 returer. Båda saknas i dagens Umeå BSKT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.