Har räknat på EM

Luleå kommun verkar mer och mer förberedd att stå som värd för spel i basket-EM för damer 2017. Om Sverige ansöker om – och får mästerskapet, vill Luleå gärna stå som värd för gruppspel och åttondelsfinalspel.

– Vi vill ha Sveriges grupp så klart. Här finns Sveriges bästa basketpublik och mästerskapet går i juni, den period vi har sol dygnet runt, säger fritidschefen Helén Wiklund Wårell till Norrbottens-Kuriren.

Fritidschefen har räknat fram vad det skulle kosta att vara med och arrangera ett eventuellt basket-EM 2017.

Prislappen landar på två miljoner kronor.

– Dels kostar det pengar för basketbollförbundet att lämna in ett bud och den kostnaden är man med och tar en del av. Men sedan handlar det om kostnader under turneringen. Anläggningshyra, domarkostnader, transport och logi för lagen som är med, säger fritidschefen till NK.

16 mars kommer kommunstyrelsen ta ett beslut om Luleå kommun ska lämna in en formell ansökan till basketbollförbundet om att vara medarrangör.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.