Runda med tidningsklipp

Bloggen har kikat runt lite vad olika tidningar skriver efter gårdagens omgång i herrligan. Vi är i slutet av grundserien och så här går tongångarna…

Efter storsegern för LF mot Umeå uppmärksammar NSD LF-spelaren Adam Rönnqvist som skippat allt socker och kör strikt diet samtidigt som han tränar hårt på gymmet.

– Det är alltid bättre att vara starkare än motståndaren. Blir jag starkare kommer jag kunna spela bättre försvar och så, säger Rönnqvist som hävdar att han är starkast i sitt lag med 160 i knäböj och 130 bänkpress.

Om den förkrossande segermarginalen med 50 poång säger Rönnqvist:

– Vi har inte haft många såna här vinster, det har alltid varit jämnt in på slutet. Vi har aldrig dragit ifrån riktigt. Det gjorde vi redan i första quartern nu, så det var riktigt skönt.

Coach Peter Öqvist gillar Rönnqvists inställning:

– Han är stark i benen, han är stark i hela kroppen. Han är duktig i gymmet. Tack vare den grunden börjar han få tillbaka den explosivitet som jag hört sånger om från basketgymnasiet. Nu är han tillbaka i att han gör 360-dunkar och börjar hitta trycket i benen. Det är inte lätt göra det under ligasäsong med två matcher i veckan, säger Öqvist till NSD.

Norrbottens-Kuriren har kikat på skadeläget i LF så här två veckor före slutspelet. Jonathan Person väntar fortfarande på besked från magnetkameraundersökningen av hans skadade axel.

– Jag skulle ha fått svaret i dag, men jag vet inte varför det inte har kommit, säger Person.

NK noterar att i matchen mot Umeå saknades Jonathan Person, Alexandros Sigkounas, William Neighbour, Tim Kearney, Haukur Pálsson och Erik Edin.

– Tittar vi på vilka som saknas så inser alla att vi skulle behöva dem till slutspelet. Det är ju tre potentiella starters i Person (Jonathan), Sigkounas (Alexandros) och Haukur Pálsson så nu vill vi ha tillbaka dem så enkelt är det, säger Peter Öqvist, tränare i LF Basket, till NK.

Ett annat skadedrabbat lag är Uppsala. Anton Gaddefors har problem med en högt. Långtidsskadade Liam Rush verkar vara borta för resten av säsongen.

Enligt UNT säger rykten att den knäskadade stjärnan Rush har tvingats bort från klubben.

– Han är inte här i kväll. Jag ska prata med Liam i morgon och mer kommentarer än så har jag inte just nu, säger coach Kelly Grant, till UNT.

I segermatchen mot Nässjö klev centern Odin Lindell av med en ny skada.

– Det kan vara en bristning i vaden. Det är inte kul alls det här och det är så tungt för Odin personligen, som gör sin bästa säsong i karriären, säger Grant till UNT.

Norrköping Dolphins fick en försmak av slutspelsbasket då Sundsvall gästade och snodde segern i slutsekunderna.

En tappad boll i matchens döende sekunder blev ”delfinernas” fall i Stadium Arena. Manny Arop lyckades inte greppa bollen under egen korg, Hlynur Baeringsson höll sig framme och tippade in 83–84.

– En chock, men vi har fortfarande avgörandet i egna händer”, säger Toni Prostran  till Folkbladet Östgöten, om chansen att ta förstaplatsen i grundserien.

– Det är så här det kommer se ut i slutspelet så det var nog bra att få känna på, säger Dolphins coach Lasse Johansson.

För Sundsvalls Tidning uttalar sig Dragons coach Tommie Hansson.

– Norrköping var det lag som vi inte hade vunnit mot, och nu kan vi bocka av det också, säger Tommie Hansson, som fortsätter;

– Vi är inne i ”slutspels-mode”. Vi tror på det vi gör och vi slår ett Norrköping som har nio segrar på de tio senaste matcherna och sex raka hemmasegrar. Vi vet vad vi kan.

Södertälje Kings förlorade hemma mot Solna med 79-89. Laget missade därmed chansen att gå upp i serieledning.

Efter matchen höll Kings coach Vedran Bosnic ett långt möte i omklädningsrummet. Han hade ett och annat att säga till sina spelare.

– Han var inte glad om man säger så. Men det var inget i taktiken han var missnöjd med utan det var att vi inte var tillräckligt tuffa mot Solna som är ett fysiskt lag, säger Aaron Anderson till LT-sporten.

Solnas Alexander Lindqvist om hur hans Vikings säsong varit. Laget är tabellsjua in i slutspelet.

– Vi har klantat oss för mycket och så har vi bytt massa spelare men nu känns det som vi börjar få ihop det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.