Nedräkning: ”Inte en aning”

Nedräkningen säger sex dagar kvar till Damligans seriefinal mellan Northland Basket och Udominate Basket.

Hur läget är i utmanaren Udominate?

Coach Micke Blomqvist vet inte om han ska skratta eller gråta över situationen i den hårt skadedrabbade truppen.

– Nu går det inte att garva åt det mer, det är f-n inte roligt när det aldrig tar slut med elände.

– Jag har inte en aning om vilka som är tillgängliga för spel den 11 mars. Ska jag försöka se det positivt så kan man ju säga att det blir väldigt svårt för Jens Tillman att scouta oss…

Träningen i dag torsdag för Udominate… nej det blev ingen. Den ställdes in för att ge en extra dag till återhämtning.

– Men vi siktar på att försöka ha två pass både fredag och lördag, vi gör ju vad vi kan för att fokusera på onsdagens match i Luleå, säger Blomqvist.

Udominates säsong började med inställda träningsmatcher och sex spelare i seriepremiären borta mot Sallén. Sedan har skadorna avlöst varann och truppen har löpande fått kompletteras med spelare på korttidskontrakt.

Nu är som bekant transferfönstret stängt sedan en dryg månad och allt hopp om en SM-final handlar egentligen om rehabträning och läkarvetenskap. Plus böner.

– Som det ser ut i dagsläget kan vi bara hoppas på att vi får tillbaka spelare så att vi kan försöka spela ihop laget under kvartsfinaler och semifinaler, suckar Micke Blomqvist.

I matchen den 11 mars står mycket på spel.

Vinnaren där får hemmaplans fördel ända till SM-finalen, vilket kan ge mycket både sportsligt och ekonomiskt. Det blir också lättare väg till finalen då grundserievinnaren ”slipper” stöta på ligatrean Sallén i semifinal.

Med 24 raka segrar på hemmaplan (obesegrade i Luleås nya baskettempel) är Jens Tillmans Northland i dagsläget mycket klar favorit till att ta hem spelet i grundserien. Regerande mästarlaget har klarat sig bra från skador, det har gått enligt plan med comeback för exempelvis Tina Trebec och Luleå-gänget har förstärkt strategiskt med mera längd (Emily Correal).

Udominate Basket hade sin bästa period före jul då laget hemmabesegrade Northland och tog sig till slutspel i Eurocup.

Sedan har Umeå-laget fått slita till sig segrar för att ta sig till grundseriefinalen.

Northland klar favorit som sagt.

Men det går inte att räkna ut ett lag som trots alla bekymmer vunnit 19 av 20 matcher i Damligan och som varit uppe i åttondelsfinal i Eurocup.

Om sex dagar vet vi vilka som representerar Udominate i Luleå Energi Arena. Det blir en intressant uppvärmning. Bloggen kommer att vara där i god tid…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.