Sent beslut om Omar

Spelar, spelar inte? Det blir ett sent beslut om stjärnguarden Omar Krayem ska hoppa in eller inte när Umeå BSKT spelar säsongens sista hemmamatch i herrligans grundserie.

– Han såg bra ut på torsdagskvällens träning, men han fick bara gå en halv träning. Det är alltid riskfyllt efter den typen av muskelskador (bristning baksida lår), så det gäller att ta det varligt. Efter första träningen tidigare i veckan var han väldigt sliten, så vi får se hur kan känner sig i dag, säger coach Jesper Gustavsson.

– Under skadan har Omar klättrat på väggarna, han lever ju för att spela basket. Vi får se i kväll hur det blir, det blir ett beslut där både spelaren och klubbledningen är med, säger Umeå-coachen.

Aftonbladet det har gjort en enkät bland ligaklubbarna om bland annat den spelare som använder mest ”trash talk”. Skitsnack på ren svenska. ”Vinnare” blev just Omar Krayem.

– Det stod väl mellan Omar och James Washington. Spelarsnacket handlar väl egentligen mest om att de ska trigga igång sig själva. Men jag tycker att det har varit väldigt lugnt i ligan i år, man hör ju knappt något alls, om det nu inte är så att de andra varit snälla med oss för att vi är nykomlingar, kommenterar Umeås coach.

Matchguiden herrligan

Umeå BSKT–Norrköping

Plats: Udominate Arena.
Tid: 19.04.

Tränarsnack
– Vi har samma mål som i de senaste matcherna, att hitta en identitet och se vilken riktning vi vill gå in i nästa säsong. För spelarna gäller det att visa karaktär och attityd så vi kan se vilka vi vill ha kvar och vilka som inte passar, säger Umeås Jesper Gustavsson.

– Vinner vi inte förtjänar vi inte seriesegern. Det är enkel matematik, säger Norrköpings Lasse Johansson.

Notera att…

… Umeå har åtta raka förluster utan Germain Jordan och Omar Krayem.
… skadade Omar Krayem har börjat träna lätt igen.
… detta är Umeås sista hemmamatch i grundserien.
… det är fri entre´ till kvällens match.
… det ännu inte är bestämt om det blir något kval till basketligan.
… Umeå avslutar serien borta mot Solna den 13 mars.
… topplaget Norrköping avslutar serien med två hemmamatcher nästa vecka, mot Jämtland tisdag och till sist ”seriefinal” mot Södertälje på fredag den 13 mars.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.