Vi går in i sista perioden med stor dramatik mellan Visby och Udominate.

Läget 51-49 med drygt åtta minuter kvar.

Även i övriga matcher är det rätt jämnt, men favoritlagen ser ut att klara sina uppgifter. Northland leder med fyra poäng i slutet mot Telge. Sallén leder med fyra borta mot Alvik. Större skillnad i Kinna där Norrköping har klart grepp om Mark Basket.

Aili kvitterar till 51-51 i Södervärnshallen. Timeout Visby.

Beronja gör 51-53.

Kvällens första slutresultat: Telge-Northland 60-67.

Northland klart för semifinal med 2-0 i matcher.

Beronja ökar på för Udominate till 51-55.

Umeå har öppnat fjärde perioden med 8-0. Nu öser gästerna på. Pam en trea. Zanoni en tvåa och vips 13-0 i perioden, totalt 51-60 med sex minuter kvar.

Pam stekhet sänker en trea. Upp i 25 poäng. Vi har 53-63 med 4.20 kvar.

I nästa anfall skjuter Pam ytterligare en trea! 53-66.

Kvällens andra slutresultat: Mark-Norrköping 43-56.

Norrköping klart för semifinal med 2-0 i matcher.

Samtidigt i Visby blir det osportslig foul på hemmalagets Buzov. Aili lägger i båda straffkasten till 53-68. Udominate har nu gjort 21-2 på styvt sex minuter i sista perioden.

Matchen är avgjord och Udominate plockar in de sista bänkspelarna Sofia Jakobsson och Rebecca Ludvigsson.

Kvällens tredje slutresultat: Alvik-Sallén 57-67.

Sallén klart för semifinal med 2-0 i matcher.

Visby rasar ihop totalt. Udominate ökar på. Gästerna vinner fjärde perioden med 33-8.

Kvällens fjärde slutresultat: Visby-Udominate 59-80.

Udominate klart för semifinal med 2-0 i matcher.