”Vår tur att slå ut Dolphins”

Udominates coach Micke Blomqvist fick sina värsta farhågor besannade under tre perioder i Södervärnshallen.

– Det som hände var ordagrant precis det jag varnat för. Vi gav Visby precis allt de ville ha och då får de med sig publiken och allt. Här är det en otroligt patriotisk publik som äter upp en om de får chansen. Jag vet, jag har ju coachat här i tre år, säger Blomqvist.

Om du nu skrivit manus på vad som kunde hända? Hade inget i laget läst?

– Nja, jag vet inte… klart att man är förbannad på slarvet. Men jag var aldrig orolig då deras ledning aldrig var större än ungefär tio poäng.

– När vi stämplar in då gör vi det med besked. Summa summarum vinner vi kvartsfinalen med totalt 84 poäng. Det är inte så pjåkigt, då var det betydligt mer tajt i de andra kvartsfinalerna, säger Udominate-coachen.

Micke Blomqvist passar via Bloggen på att hylla Alessandra Tava.

– Hon gör sin bästa match hittills, hon kommer in med bra energi, spelar bra försvar och hjälper oss att vända matchen.

Sedan fanns en viss Pam Blomberg på banan.

– Ja, det går inte att blunda för Pams 34 poäng.

Nu ställs Udominate Basket för tredje året i rad mot Norrköpng Dolphins i SM-semifinal. För två säsonger sedan vann Norrköping med 3-0 i matcher, förra våren blev det 3-1 i matcher till Dolphins.

– Nu ska vi skriva ordet revansch med stora bokstäver i omklädningsrummet. Det är vår tur att slå ut Norrköping. Det finns inget annat, hälsar Micke Blomqvist från Gotland.

SM-semifinalserien inleds alltså den 1 april i Umeå.

Mer läsning (Plus): Tio minuter räckte

Till sist en kommentar från Visbys coach Tamara Ruzic som uttalar sig för helagotland.se

– Vi ville självklart vinna matchen, men framför allt ville vi avsluta säsongen på ett bra sätt. Jag är glad att vi spelade 35 minuter riktigt bra basket i dag och jag är stolt över laget. Det är oerhört tufft att spela mot ett sådant här bra lag i det här tempot i 40 minuter.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.