Visby i ledning

I början av andra perioden sänker Marlene Wallin en trea och Visby är i ledning med 18-14 mot Udominate. Det blir även 20-14 genom Stephanie Rogers.

Umeå har bara lyckats göra 14 poäng på tolv minuter. 22-14 till Visby.

Timeout Udominate.

Efter tre minuter i andra perioden får Zanoni i en boll, Udominates första tvåpoängare i perioden. Då till 24-16.

Ställning mitt i andra, fem minuter kvar till halvtid. Ett vilt krigande Visby i ledningen med 29-19 mot ett stressat bortalag.

Två och en halv minut före paus. Visby har 35-27.

Okej. matchen har nått halvvägs.

Ställningen är att Visby leder med 37-32.

Hemmalaget har vunnit både de första perioderna, 15-14 och 22-18.

Kort halvtidsanalys: Hög stämning bland publiken i Södervärnshallen när ett Visby som slåss för sitt liv – alltså för att få spela vidare den här säsongen – har trots förhandsvarningar av coach Micke Blomqvist chockat Udominate. Bra Visby-försvar med Oaks och Rogers.

Umeå-laget har en hel del att snacka om i paus.