Silly: Tar över mästarlaget

Färska svenska mästarlaget på damsidan har klart med ny head coach. Ekonomiskt skakade Södertälje BBK låter tidigare assisterande tränaren i herrligalaget Gerard Cunilleras ta över damlaget – som ska föryngras och förnyas när budgeten bantas.

– Jag har ju följt honom med Sergi (Brugué) så jag vet att det här är en väldigt organiserad kille. Han kan sin scouting och vet hur man förbereder sig. Han coachade vårt flickor 09-lag den här säsongen. Och jag har följt honom även där. I Spanien jobbade han mycket på tjejsidan. Det är en coach som tror väldigt mycket på unga spelare, säger Ludwig Degernäs, sportchef i SBBK, till LT.

x x x x x

Rutinerade guarden Emil Lundstedt snittade 9 poäng, 3 assists och 3 returer under senaste säsongen i Superettan, det är nu klart att han förlänger sitt kontrakt och följer Högsbo Basket upp i SBL Herr.

x x x x x

Pointguarden Lukas Friberg stannar på hemmaplan i Uppsala Basket och lagkaptenen har kritat på nytt kontrakt som gäller 1+1 år. Senaste ligasäsongen snittade 28-åringen 11 poäng, 5 returer och 5 assists.

x x x x x

Jämtland Basket behåller 19-årige guardtalangen Moltas Gyllebring – som finns med i den svenska U20-landslagstruppen inför sommaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.