Pam: ”Jag är lite galen”

Udominate Baskets poängdrottning heter Pam. Tidigare känd som Pamela Rosanio. Numera också kallad fru Blomberg (ett begrepp hon själv använder, bland annat som namn på sin Instagram).

När Udominate avgjorde i kvarsfinalen borta mot Visby stänkte Pam i 34 poäng, faktiskt säsongsbästa från hennes händer. Men före den matchen var det en fot som var problemet…

– Det känns bra nu. Jag har kunnat träna sista dagarna och är redo att spela. Inför senaste matchen mot Visby hade jag inte tränat på en vecka på grund av en stukad fot, kunde knappt gå och alla sa att jag inte skulle spela, men jag är lite galen, tejpade foten sjukt hårt och körde. Det gick ganska bra ändå. Sen kunde jag knappt gå efteråt, men nu är det bra, berättar Pam.

Om att möta Norrköping i semifinal för tredje året i rad:

– Det är en hel annan känsla den här säsongen. När vi mött Norrköping tidigare har vi varit underdogs. Nu är vi favoriter, men det gör inte att jag vill vinna mot dem mindre. Fös oss som varit med alla tre åren är den här matchserien speciell. Visst matcherna mot Northland har varit uppsnackade, men det är Norrköping som slagit ut oss två år i rad. Det är de jag vill slå ut nu.

Pams syn på matchen:

– Det blir viktigt att känna av vilken nivå domarna lägger matchen på mot Norrköping. Tillåter de fysiskt spel kommer Norrköping att smälla på och då måste vi också våga göra det.

Pam om vad som avgör:

– Försvaret och våra snabba uppspel har varit nyckeln hela säsongen. Det är där vi startar vårt anfall och mot de bästa lagen är det där vi vunnit matcherna.

Mer läsning: 

Tredje gången gillt? (Plus)

Det blir stentufft (Plus)

Sporten visar matchen

Matchguide SM-semifinal 1:5

Udominate Basket-Norrköping

Plats: Udominate Arena
Tid: 19:00

Notera att…

Norrköping även de vann sin kvartsfinalserie i två raka matcher mot Mark och kommer från sex vilodagar in till semifinalen.

Norrköping har ett skadefritt lag medan Udominate saknar Ash Brown (rygg), Mante Kvaderaviciute (knä), Agnes Nordström (hand).

Udominate är stora favoriter i matchserien, men har bara en slutspelsseger historiskt mot Norrköping och sex förluster.

För den som inte kan ta sig till Udominate Arena i Umeå så finns alternativet att kika på matchen live via webbsändning på vk.se och folkbladet.nu

Bilden: Pam Blomberg. Foto: Per A Adsten.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.