Ute ur landslagstruppen

Udominate Baskets Pam Blomberg får inte spela något EM-slutspel med Italien.

Pam har blivit cuttad ur den italienska truppen – där förbundskapten satsar på centern Maria Laterza (191 cm) på den plats som finns för en naturaliserad spelare (alltså någon som bytt nationalitet för landslagsspel, i detta fall amerikansk/italienska).

Italien har behov av längd i sin EM-trupp och det är inte helt oväntat att förbundskapten Roberto Ricchini satsar på en center i stället för forwarden Pam Blomberg.

Pam kommenterar avskedet från landslaget så här via  twitter/instagram:

”Det har varit en stor ära och upplevelse att få spela med italienska landslaget, jag har haft mycket roligt med en härlig grupp tjejer. Tack för allt stöd. Nu ser jag fram mot att slippa tejpa mina fotleder under de närmaste tre månaderna…”

Italien har nu kvar 16 spelare i truppen. Ytterligare fyra ska bort innan det slutliga EM-laget är klart. Sett till hur Italien ställt upp i träningsmatcherna så är tipset att Ilaria Zanoni blir den enda Udominate-spelaren som finns med i EM-slutspelet.

Italiens trupp just nu: Martina Bestagno (Pallacanestro Vigarano, ITA); Chiara Consolini (Umbertide, ITA); Martina Crippa (Gesam Gas Lucca, ITA); Marcella Filippi (San Martino Di Lupari, ITA); Gaia Gorini (Passalacqua Ragusa, ITA); Maria Laterza (San Giovanni, ITA); Martina Fassina, Chiara Pastore (Saces Mapei Napoli, ITA); Allesandra Formica, Francesca Dotto, Elisa Penna (Reyer Venezia, ITA); Giorgia Sottana, Kathrin Ress, Guilia Gatti, Raffaella Masciadri (Beretta Famila Schio, ITA); Ilaria Zanoni (Udominate, SWE).

Italien spelar närmast tre träningsmatcher mot Australien, lagen möts tre dagar i rad med start i kväll torsdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.