Ny klubb för blågul stjärna

Landslagsstjärnan Elisabeth Egnell har gjort klart med ny klubb för nästa säsong – hon ska spela i franska ligan med UF Angers, förra säsongen femma i den mycket jämna ligan.

”Elisabeth är den typ av spelare jag sökte för den här säsongen. Hon tar returer, gör poäng och är allround. Hennes tidigare coacher har också berättat att hon har en mycket bra personlighet”, säger Angers coach David Girandiere till klubbens hemsida.

Egnell skadade knät under SM-slutspelet med Norrköping våren 2014, hon gjorde i år coemback med en persiod av spel i Ungern.

Just nu finns hon med svenska landslaget som EM-laddar. Om någon undrat varför hon spelat sparsamt i träningsmatcherna så beror det på lite problem med en stukad fot. Dock inget som ska hindra EM-spel.

Egnells make, tillika landslagscoachen, Lasse Johansson, har nytt jobb som klubbdiraktör i Norrköping Dolphins. Han ska dock enligt plan inte tillträda den tjänsten förrän efter säsongen 2015/2016 – så han som pappaledig och parets dotter kommer att följa med till Frankrike och Angers i september.

– Frankrike har en av Europas bästa ligor tillsammans med den ryska och turkiska. Bredden är imponerande, de är 14 bra lag och väldigt tufft att nå slutspel, säger ”Bettan” Egnell till Folkbladet Östgöten.

Egnells nya klubb ska spela i EuroCup, vem vet hur lottningen till den turneringen utfaller, det kan ju bli så att Udominate Basket stöter på Egnell där ute i Europa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.