”Fix, trix, jox och tjafs”

Bloggen önskar glad midsommar.

Kastar ett öga på EM-slutspelets mellanrunda och konstaterar att det inte är någon större publiksuccé (host, host) med värdnationen Ungern tidigt utslagen.

Sisådär 100, 150, 200 åskådare lockas av matcherna där Litauen slog Ryssland (inför ögonen på bland andra Udominates lagledning) och så vidare. I topp på grupperna ståtar som väntat Spanien respektive Frankrike.  Vägen mot en drömfinal ligger öppen. Damernas EM går att följa här.

Hemma i Sveige kommer – inte helt oväntat – midsommarnyheten från mästarlaget Northland, som nu ska gå vidare utan kanadensiska guardstjärnan Miah-Marie Langlois.

Exakt vad som hänt är väl lite oklart, hon har en agent som vill höja lönen, hon hade en klausul, Northland hade inte anmält sig till Eurocup och säkert något annat.

Man kan ju ana försiktighet med pengar (= klokt) då avtal med ny huvudsponsor (enligt flera källor alltså Rikshem) inte är klart för Luleå-laget.

Luleålagets coach och citatmaskin Jens Tillman levererar hur som helst en sammanfattning i fallet Langlois:

– Det blev för mycket fix, trix, jox och tjafs. Vi har meddelat att vi går vidare. Langlois kommer inte spela i Northland nästa säsong, det är helt hundra, säger Tillman till NSD.

Langlois borta ur diskussionen. Återstår att se hur den luckan i laget ska täckas upp.

Tillman brukar bara behöva sju olika blommor för att inte bara drömma om, utan även spela hem guld. Så något lär han hitta under kudden.

Bilden: Guldcoach Tillman in action under SM-finalen mot Udominate.

Foto: Peter Hegethorn

Mer nytt från silly season damer:

Fryshuset Basket (förut kallat 08 Stockholm) har klart med Lydia Karlefors, Sunderbyn-fostrad tidigare guldtjej med Northland, som förra säsongen fanns i Solna.

Fryshuset ska kommande säsong coachas av Ali Ghanim och i truppen finns förlängda kontrakt med spelare som Erica Iderstål och Senait Ghebremeskel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.