Stjärnans femårskontrakt

Inga dåliga besked i dag. Från Sundsvall Dragons.

Stjärnan Hlynur Baeringsson, som funderat på klubbar runt om i Europa och som jagats av bland annat LF Basket i Luleå, ha rnu bestämt sig. Och det med råge.

Hans nya avtal med Dragons löper över fem år! Uppdelat på 3+2.

– De första tre åren är absolut som spelare, sedan får vi se. Jag har spelat på en hög nivå och vill fortsätta med det så länge jag kan. Det är ett femårskontrakt med klubben, och så får vi se vad som händer de sista åren, säger Hlynur Baeringsson till Sundsvalls Tidning.

Islänningen är nöjd med lösningen sett ur familjens situation.

– Det är ett långt kontrakt, men det känns bra. När man är 33 år och har familj är det många saker att tänka på när man skriver ett kontrakt. Vi har funderat ganska länge på vad vi ska göra, men nu tror jag att jag ska kasta bort telefonen, säger Hlynur Baeringsson till ST.

Mera från dagens silly season-skörd:

Uppsala har förlängt med 19-årige talangen Lukas Friberg.

Nässjö skrivit kontrakt med två unga spelare som siktar på ligadebut. Det är Eddie Alm, 187 cm, född 1995 från KFUM Borås Basket och Jonathan Peleg, 191 cm, född 1994 från Malbas, med moderklubb Högsbo Basket.

Norrköping hoppas allt mer på coemback av Anton Saks – som skulle kunna utgöra en bra stomme tillsammans med Jocke Kjellbom och Mikael Lindquist.

– Tanken är att jag ska vara med igen när det drar i gång i oktober, säger 25-åringe Saks till Folkbladet Östgöten.

Södertälje tappar Dino Butorac som skrivit på för ungerska Falco.

Mästarlaget Södertälje Kings har tappat John Roberson till franska Chalon, Carl Engström förmodligen till Malbas, Darko Jukic till danska Bakken – och nu Dino Butorac till ungerska Falco.

– Ja, jag hörde att vi är fyra stycken nu som lämnat, jag tror att det bara är en slump. Alla fick nog ett riktigt bra erbjudande och Carl gör sin grej, så det är inga konstigheter, säger Dino Butorac till Länstidningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.