Umeå-duon söderut

Bloggen har tidigare berättat om att Umeå-duon Emil Davidsson och Rasmus Frisegård testat på läger med Sundsvall Dragons.

Nu är det klart att de båda får kontrakt med Sundsvalls-klubben och ska tillbringa nästa säsong en bit söderut.

Sundsvall har farmarlag i division 1, något som Umeå inte kan erbjuda som alternativ för spelare som ligger på gränsen till ligaspel.

Dragons coach Tommie Hansson: ”Jag är mycket glad att dessa ambitiösa spelare valt att komma till Sundsvall. Sedan får vi se i vilket lag de kommer att hamna, i Orongo eller i Dragons, eller i båda.”

Förr säsongen gjorde Rasmus Frisegård, guard på 191 cm, (född 1995) några inhopp i ligan med Umeå BSKT. På 10 matcher blev det i snitt ett par minuters speltid. Rasmus valde sina skott med omsorg och satte ett av två tvåpoängsförsök – och ännu bättre två av två trepoängsförsök.

Särskilt minnevärt var Rasmus inhopp i sista minuten av Umeå BSKT:s allra sista hemmamatch säsongen 2014/2015. Inför storpubliken (1237 åskådare) jubel sänkte han en lång trea och satte därmed en snygg punkt för premiärsäsongen i basketligan.

Även i sista bortamatchen skrevs en fotnot i baskethistorien – då Rasmus (tre minuter) fanns med i det Umeå som avslutade säsongen mot laget som nu hoppat av ligan = Solna Vikings. 2260 åskådare var då i Solnahallen – ingen visste väl då (?) att det inte skulle bli ligaspel i Solna till hösten.

Emil Davidsson, 194 cm (född 1995) spelade förra säsongen i Umeås division 2-lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.