Värvar dunkmästare

Ligaklubbarna fortsätter att se om sina hus inför ligastarten.

Jämtland Basket är överens med den kroatiske forwarden Dino Cinac. På meritlistan finns bland annat att han vann dunktävlingen i Kroatiens ”All Star-match” i fjol.

Cinac anländer till Östersund under fredagen och förväntas vara på planen redan under fredagens match mot Södertälje som inleder helgens träningsturnering – Plaza Invitational – i Östersunds Sporthall.

Den 201 cm långe och 105 kg tunge forwarden beskrivs som ett riktigt kraftpaket. Med ett snitt på 14,7 poäng per match, 60 % träffsäkerhet och 6,1 returer på endast 22,7 minuters speltid per match är han en av den kroatiska högsta ligans mest effektiva spelare, skriver Jämtland i ett pressmeddelande.

Bakom rekryteringen står Jämtlands assisterande coach – Zeljko Brlek.

– Dino är ganska ”stor” i Kroatien, har högt anseende och fått goda vitsord från flera håll. Bra basketspelare helt enkelt. Tror han kommer att vara grymt viktig för oss, säger Zeljko Brlek.

–  Det känns riktigt bra att vi landade Dino så fort. Känns som en kvalitetsspelare och han kommer säkert att komma in i gänget snabbt. Vi har tänkt att han är med redan i helgen, sedan tar vi det steg för steg. Framåt premiären mot Malbas förutsätter jag att vi är redo, säger Jämtlands head coach Torbjörn Gehrke.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.