Silly: Gabo värvar

Gabo Loaiza lämnade Umeå och bygger nytt i Köping där han leder silly season.

Efter förlängda kontrakt med Erik Persson och Jacob Hadi värvar nye Stars-coachen 22-åriga guarden Elias Weibert, som närmast kommer från Nässjö.

– Gabo tror mycket på mig, att flytten är min möjlighet att ta nästa steg i utvecklingen. Drömmen är att någon gång i framtiden livnära sig helt på basketen, säger Elias Weibert till Köpings hemsida.

– Elias är en spelare som är stark i defensiven, inte minst att sätta press på motståndarna. Han är atletisk och redo att jobba hårt för att utveckla sina skott, säger Gabo Loaiza.

x x x x x

När det gäller SBL Dam är de senaste dagarnas hetaste besked att nyblivna svenska mästarlaget Södertälje BBK kommer att se helt annorlunda ut nästa säsong. Guldsatsningen tycks vara i mål.

– Vi har en betydligt tuffare budget nästa säsong och det handlar mer om ett nybygge och en föryngring för vår del. Som det ser ut nu blir det svårt att försvara SM-guldet säger sportchef Ludwig Degernäs till SVT.

Ligans bästa spelare Klara Lundquist lär sikta på ett nytt försök som utlandsproffs. Även spelare som Lollo Halvarsson och Eldebrinkarna söker sig vidare vad det verkar.

x x x x x

29-åriga Moa Lundqvist har varit en nyckelspelare i Östersund Basket. Nu ställer hon skorna på hyllan och börjar i en helt ny roll  – som klubbchef på halvtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.