Tappert Umeå BSKT

Umeå BSKT utan sin skadade amerikan Jason Davis, utan hans ersättare Chris Perez (ej spelklar) och utan en febersjuk Johan Pierre.

Se bilden med Pierres minspel på bänken. (Foto: Peter Hegethorn). I höger bildkant skymtar David Jallow som sitter vid sidan med en stressfraktur.

I ljuset av detta så är minus 24 pinnar mot mästarlaget ett okej resultat av ett tappert lag.

Guardjobbet fick nu tas av Albin Frank och Magnus Haney. Med fullt godkänt betyg.

Natahn Dawit  fick ta hand om distansskyttet och levererade 3 av 6 tvåor och 4 av 6 treor, plus 2 av 2 från strafflinjen. Totalt 20 poäng. Klart bäst i Umeå.

Plusbetyg även till Jeppe Hallberg som kommer in med 7+7 som facit på sina 19 minuter.

Yannick Anzuluni kom upp i 19 poäng. 3 av 5 på treorna är förstås bra, men han visade lite dåligt omdöme i övrigt med 4 av 11 som resultat närmare korgen.

– Ett problem är att vi i kväll bara har två man som gör poäng framåt. När det gäller försvaret så gör vi ett bra jobb ganska länge, men sedan klarar vi inte av att hålla ut i 24 sekunder. Vi måste lära oss att överleva några sekunder till i varje anfall, säger coach Jesper Gustavsson.

Södertälje Kings vinnarcoach Vedran Bosnic var stundtals skogstokig över sitt lags spel och det hördes när han tog timeout i Umeå Energi Arena.

– Det var vår första bortamatch och vi spelade inte som vi ville i 40 minuter, i 20 var det bra basket från vår sida. Men det är en solid vinst, kanske inte underbar. Vi har 3 – 0 som facit efter tre ligaomgånmgar utan att vara där vi vill vara, nu jobbar vi vidare för att bli bättre, det är några matcher kvar i ligan innan vi ska gå in i Europa-spelet, säger Vedran Bosnic.

Mer läsning (Plus): Kämpade bra men inte nog

Analys (Plus) efter kungabesöket

Det var betydligt jämnare i de två andra matcherna, men hemmapubliken blev besviken både i Östersund och i Örebro.
Jämtland fick erfara vad det kostar att missa straffkast. Najee White brände två chanser med tolv sekunder kvar av förlängningen. Gästande Nässjös Kristian Heder Ternell tog hand om hjälterollen, satte en trepoängare med två sekunder kvar och gav sitt lag säsongens första seger, 85–84.

Sundsvall slog Örebro med 93–91 på bortaplan. Där satte Charles Barton två straffkast fram till 93–90 med fyra sekunder kvar och avgjorde matchen.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.