Supertalang i back to back

Förra säsongen var Alvik enda lag som i grundserien besegrade Udominate – då supertalangen Klara Lundquist avgjorde från strafflinjen i slutsekunderna.

Klara är nu 16 år och kommer på besök med sitt lag för back to back-möten med Udominate. Fredagsmatch i Umeå och lördagsmatch i Vindeln.

Matchguide Damligan

Udominate–Alvik
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Fredag kl 19.00.
Udominate–Alvik
Plats: Vindelns sporthall.
Tid: Lördag kl 16.00.

Tränarsnack
– Alvik har ett ungt och inte så rutinerat lag, men som vi har sett så finns aldrig några lätta matcher. Man måste spela försvar, springa och göra poäng, säger Udominate Baskets Tamara Ruzic.

– Vi åker upp med fullt lag och ser fram emot denna utmaning – att få spela mot ett Udominate som består av flertal landslagsspelare och som även spelar i Eurocup för andra året i rad. Vi har två vinster i rad i bagaget och detta har självklart gett oss självförtroende och det kom lägligt nu när vi ska slåss med ”dom stora”. Utmaningen är stor och väldigt rolig – två matcher på mindre än 24 timmar. Kan vi lämna Umeå och snott med oss en vinst av två så vore det guld, säger Alviks coach Frasse Pinto.

No­te­ra att…
… Alvik BBK från Stockholm passar denna resa på att spela dubbla matcher mot Udominate. I Umeå och i Vindeln.
… Förra säsongen i grundserien förlorade Udominate en enda match – det var mot Alvik på bortaplan. Det blev 82–81 sedan 15-åriga Klara Lundquist avgjort på straffkast i slutsekunderna.
… Alviks supertalang är nu 16 år. Hon leder denna säsong sitt lag i alla kategorier och snittar 12,8 poäng, 6 returer och 3 assist. Klara är 171 cm.
… I Udominate gör Hollie Mershon i snitt 16,6 poäng och 3,6 assist. Krista Gross tar flest returer med 7 i snitt.

… I Alvik finns Umeå-bekantingarna Robin Sandberg som assisterande coach och tidigare Umeå-spelaren Josefine Loob.

… Alvik har i årets trupp nyförvärvade landslagsspelaren Louise Angel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.