Umeås Perez nu spelklar!

Umeå BSKT:s nye guard Chris Perez är spelklar.

Uppdatering kl 16.39: Okej. Nu är Chris Perez klarmarkerad och godkänd.

Uppdatering kl 16.15: Ny info. Umeå har fått positivt besked från Migrationsverket. Så Perez ska bli klar för spel inom närmaste timmen. Och om det går i lås så gör han debut i Umeå-linnet i Luleå i kväll. Jason Davis står på BSKT:s  skadelista och finns kvar i Umeå.

Uppdatering kl 15.25: Svenska Basketbollförbundet har nu gjort en ändring på spelklarlistan. Amerikanen Jason Davis är nu licensierad, men Chris Perez från Dominikanska republiken är åter rödmarkerad och ej godkänd. Senaste besked från Jesper Gustavsson är att han ”väntar på samtal från Migrationsverket”.

Info från tidigare i dag fredag: Fredag vid 11-tiden är Chris Perez inte längre rödlistad på förbundets spelklarlista.

– Vad säger du? Det låter märkligt. Då tror jag att de gjort fel, lyder Umeå-coachen Jesper Gustavssons spontana kommentar när Bloggen kollar uppgiften med honom.

– Den info jag har är att Jason Davis papper ska vara klara, men när det gäller Chris Perez har vi fortfarande inte fått något besked från Migrationsverket. Nu måste jag dubbelkolla, säger Jesper vid lunchtid.

Bloggen kommer förstås att uppdateras i denna fråga.

Kvällens norrderby i Luleå webbsänds.

Ska kosta 79 spänn och länk till BC Luleå TV finns här

Matchguide herrligan

BC Luleå–Umeå BSKT
Plats: Luleå Energi Arena.
Tid: Fredag kl 19.04.

Tränarsnack

Umeå BSKT:s Jesper Gustavsson:

– Nu har vi fokus på att ta hand om bollen och försöka göra rätt saker. Senast mot Uppsala fick de göra många poäng där de hade en spelare ensam med korgen. Att de fick komma en mot noll berodde på att vi hade fyran man som kraschade mot korgen i jakt på offensiva returer som man inte har en sportkeps att nå. Mot Luleå gäller det att vara smartare och dessutom klara av bollpressen.

– Den press vi har på oss är vår egen att lyckas bättre med vårt spel.

BC Luleås coach Peter Öqvist inför matchen mot Umeå:
-Vi kommer närmast från en tuff förlust borta mot Södertälje. En match där vi i ärlighetens namn inte kommer upp i nivå varken offensivt eller defensivt.  Det var första förlusten den här säsongen och det viktiga är att man lär sig, utvärderar och går vidare. Känslan är att vi gjort det på rätt sätt och att vi kommit ur den förlusten som ett starkare lag.

– Nu  är det dags att visa det i match också, att ta nästa steg framåt och få maskineriet att börja fungera. Det går bara att göra genom att hitta tillbaka till vår defensiva intensitet, kontroll och returtagning. Att omvandla de gånger vi stoppar motståndarna till enkla poäng framåt samt att spela för varandra offensivt och hjälpa varandra till så bra skottlägen som möjligt. Kvällens motståndare Umeå är vassare nu än när vi mötte dem på försäsongen, de har gjort ett byten på forward positionen i form av Chaed Wellian och adderat talangfulle Nathan Dawit.

No­te­ra att…
… Umeås Egal Saleman är handskadad och spelar inte.
… Efter senaste förlusten har Umeå ägnat många timmar åt att gå igenom vad spelarna ska göra och inte göra.
… Förra säsongen skrällvann Umeå hemma mot LF Basket. Nu är BC Luleå är megafavoriter att vinna stort.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.