Matchen Telge-Udominate Basket sänds i webb.tv

Sändningen kostar 69 kronor och man hittar den på sodertaljebbk.solidtango.com

Kort matchrapportering:

Första perioden jämn: Telge-Udominate 14-16.

Skada Umeå: I början av andra perioden åkte Udominate på en skada då Krista Gross stukade foten.

Telge gör ett ryck med 12-2. Ledning 26-18. Udominate missar det mesta, har bara satt 5 av 23 skott i matchen så långt. Två täta timeouts av Tamara Ruzic.

Period 2:  21-10.
Ställningen i halvtid: 35-26.

Udominate har gjort en riktigt usel första halvlek. Ohyggligt slarvigt och ofokuserat. Stundtals är spelet okej och laget får enligt uppgjord gameplan fram bollen nära korgen – men då gör spelarna obegripliga missar på närskott. Totalt 9 träff på 32 skottförsök (28 procent). Därtill nio turnovers.

Tredje perioden: Dåligt spel av båda lagen. Händer inte mycket.  Vid 44-37 ny timeout av Udominate.

Umeå sätter upp ett zonförsvar och då får Telge problem.  Perioden slutar 10-18.

Därmed är det match inför sista perioden. Ställningen 45-44.

Med fem minuter kvar har Umeå tagit ledningen vid 51-53. men laget har gått tillbaka till man-man-försvar och då gör Telge sedan sju raka poäng.58-53. tre och en halv minut kvar.

Ny timeout Umeå och tillbaka till zonförsvaret som Telge inte klarar av. Offensivt bärs Umeå av Hollie Mershon.

Udominate lyckas till sist vända matchen. 15-21 i sista perioden.

Slut: Telge-Udominate 60-65.