16 minuter ger kontrakt

Umeå BSKT:s nye jänkare Bree Perine blev spelklar bara ett par timmar före uppkast i norrderbyt mellan Umeå och Luleå.

I debuten i svenska ligan fick han sedan spela 16 minuter och 30 sekunder.

Bloggen kan berätta att Bree Perines tryoutkontrakt går ut just denna dag, den 5 januari. Så det blev en ganska kort testperiod i matchsituation. Men det kommer att räcka för att ge honom ett kontrakt för resten av säsongen.

– Vi har sagt att vi innan söndag ska ha ett samtal och göra klart, men det ska mycket till för att vi ännu en gång ska försöka hitta en ny spelare, förklarar ordförande Michael Jalmby.

– Bree gjorde en klart godkänd debut, o ja! Jag är jättenöjd, han har även på träningarna visat att han är villig att lära.  Egentligen hade jag siktat på att ge honom mer minuter i dag, men han kan ännu inte alla våra spel och som matchen utvecklade sig valde jag i slutet att köra med den sammansvetsade gruppen inne på plan, säger coach Jesper Gustavsson.

Bree Perine fick ganska tidigt tre foul, i övrigt blev facit fem poäng, fyra assists, en retur (noll turnovers). Inte någon succé, men en okej start.

– Det är flera månader sedan jag spelade match, träning är en sak, match något helt annat. Det kändes bra i dag, men det är mycket med att vänja sig vid matchsituation, att lära sig domarnas nivå och annat, coach gjorde ett bra jobb som anpassade speltiden. Laget spelade hårt och det löste sig. Det blev en cool start med en seger, säger Bree Perine.

Bilden: Umeå BSKT:s nye amerikan Bree Perine skjuter förbi Luleås Toni Prostran.

Foto: Peter Hegethorn

Mer läsning (Plus): Hjälten: ”Det funkar mot Luleå”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.