Björklöven Basket

I veckan har vi sett vad klassiska lagnamn och bra marknadsföring kan göra. Bloggen syftar förstås på division tvåa-derbyt i Stockholm som lockade 1800 åskådare, TV-sporten, rikstidningar, och så vidare.

Själva matchen i Solnahallen – den vann AIK med 72-70 mot Djurgården Basket.

Trea i Herrar Division 2 Svealand Norra ligger för övrigt Hammarby Basket.

Idén om att plocka upp ett stort varumärke och studsa in en basketboll är förstås inte ny.

2007 var året när det begav sig i Umeå då Luca Romano och Virtus Umeå Basket tog ett snack med Björklövens dåvarande vd Bedros Sakayan. Tankemässigt fanns ett samarbete under namnet Björklöven Basket, som i så fall skulle vara en sektion i den klassiska ishockeyklubben.

I Virtus-laget spelade då unga killar vid namn Johan Pierre, Egal Saleman, Per Bergmark och bland drömmarna fanns spel i den stora arenan på Tegssidan av Umeälven.

Den gången rann det hela ut i sanden. Frågan om att bilda ny sektion kom aldrig upp på dagordningen vid Björklövens årsmöte 2008.

– De som var med och bildade Björklöven vill inte gärna att klubben ska bli en flersektionsförening igen, så det spåret är inte aktuellt för tillfället. Men vi är fortfarande intresserade av ett samarbete, men under andra former, förklarade Björklövens dåvarande ordförande Åsa Ögren till VK.

Framtiden får utvisa om det händer något mer med idén Björklöven Basket.

Bloggen noterar att vid Umeå BSKT:s senaste hemmamatch så fanns några Björklöven-spelare på läktaren för att kika på basketlaget där, nu mer rutinerade Johan Pierrre och Egal Saleman spelar. Umeå spelade en underhållande match mot topplaget Norrköping, så kanske Löven-lirarna kommer tillbaka nästa gång de är spellediga och har chans att se basket.

En annan notering i kanten är att Udominate Basket och Björklöven inför SM-finalerna förra våren hade ett visst samarbete, det handlade dels om utbyte av erfarenhet kring saker som TV-produktion, men också om hjälp med matchbiljetter.

Luca Romano som fortsatt är en eldsjäl inom basketsporten i Umeå säger i dagsläget så här om Björklöven-spåret.

– Man ska aldrig säga aldrig.

 

2 kommentarer

  1. WN

    Det låter som en bra idé. Då kanske VK chefredaktör för sporten börjar skriva lika mycket om Björklöven som om hans personliga favoritsport, basket..

    • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

      Svar: Sportens Björklöven-bevakning är nog hyfsat bra och heltäckande även utan min penna. Kollegor Gunnar Johnsson, Tomas Ruuth, Gustav Pettersson, Emma Klöfver, Erik Åström, och Mikael Bergstedt gör ett starkt jobb. Undertecknad bevakade Löven mer intensivt förr, som vid guldet 1987 och silvret 1988. Senaste besöket i isladan på Teg var härom veckan då Löven mötte Leksand, en kväll på läktaren i sällskap med Tore Ökvist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.