Röster om chocken

Första diagnosen var positiv. Men den senaste tiden har Luleås Josefin Vesterberg känt att allt inte stått rätt till med det skadade knät. Beskedet efter titthålsoperation – att korsbandet var av och att operation och lång rehab väntar – kommenterar stjärnan så här:

– Det är jättejobbigt. Det är den första svåra skadan i min karriär men jag lovar att jag ska komma tillbaka starkare än någonsin.Jag ska ta mig ur det här, jag lovar. Det känns jättetråkigt att inte kunna spela basket, missa spel med landslaget och SM-slutspelet. Men jag ska peppa tjejerna i laget hela vägen.säger Josefin Vesterberg till NSD.

– Jag har gråtit, kramat om henne och sagt att allt kommer blir bra. Men hur tufft det än låter har jag tio andra spelare att tänka på också och mitt fokus måste ligga där. Jag måste till 99 procent fokusera på laget och klubben, säger coachen Jens Tillman till NK.

Ett tungt avbräck med chockskadan på lagets kanske viktigaste spelare. Men regerande mästarlaget Luleå är fortsatt favorit till ett nytt SM-guld och håller förstås fast vid målsättningen. Danielle Hamilton Carter och Allis Nyström är andra skadade landslagsspelare i Luleå, de behöver mer rehab och laget siktar nu mer på slutspelet än på matcherna i slutet av grundserien – där nästa match är toppmötet Udominate-Luleå i Umeå den 27 februari. Transferfönstret är sedan 31 januari stängt i svensk basket.

– Ja. Men vi tog in Sofie (Hendrickx) för man vet aldrig vad som händer. Nu har vi ett långt brejk och sedan fem matcher kvar. Vi måste vinna ett par stycken, men jag kommer hellre trea eller fyra än riskerar spelarnas hälsa, säger Jens Tillman till NK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.