Bra och mindre bra

Rapport från Uppsala-Umeå. Till slut 30 poängs bortaförlust för BSKT

Första halvlek: En bra period och en mindre bra period av Umeå BSKT.

Andra halvlek: En katastrofal tredje period och en lite upprycknning mot Uppsalas bänk i fjärde.

Umeås startfemma: Johan Pierre, Nathan Dawit, Egal Saleman, Yannick Anzuluni och Ninib Masso.

Det såg alldeles okej ut i första perioden som Umeå klarade bra, bland annat genom att skjuta 4 av 5 treor.

Perioden: 25-23.

I andra perioden halkade Umeå efter på grund av turnovers, skottmissar (0 av 4 treor denna period) och enkla poäng för hemmalaget. Mannos Nakos drog i en trea på buzzern i sista sekunden före paus där Uppsala leder med 48-34.

Perioden: 23-11.

Bäst på plan i första halvlek Umeås Yannick Anzuluni med 14 poäng + 6 returer + 3 assists.

Umeå saknar Johan Rönström och Bree Perine. Dessutom har Jesper Hallberg suttit på bänken hela första halvlek, så han kan knappast vara helt kurant.

Tredje perioden blev något av en naturkatastrof. Uppsala gjorde 26-4 på ett Umeå i fritt fall.

Matchen är totalt över och sista perioden spelas av utan vare sig större engagemang eller försvarsinsatser och Uppsala luftade bänken rejält.

Yannick Anzulini åkte på sin femte foul, en offensiv foul som han tog med ett stort leende. Han lämnade banan med facit 22 poäng + 11 returer.

Period 4: 14-20.