Silly: Amerikansk kombo klar

Visby Ladies har tidigare lockat till sig ett par unga svenska nyförvärv från basketgymnasiet i Luleå. Nu har damligaklubben på Gotland signat en amerikansk komboguard.

Taylor Gault heter 23-åringen från Arkansas, Little Rock. Visby beskriver henne som en duktig poänggörare som kan skjuta med hög procent både utifrån och innanför trepoängslinjen.

Amerikanskan är exalterad och säger bland annat så här om äventyret i ett pressmeddelande:

– Vad jag vet om Visby i Sverige är att det är vacket. Jag vet att jag ska bo på en ö i åtta månader och hur konstigt det än kan låta så ser jag verkligen fram mot att kunna använda kranvatten. När det gäller Visby Ladies känner jag att jag kan ta med mig en hel del entusiasm och ledarskap med kvalitet.

Noterbart är att den 173 centimeter långa guarden inte spelade alls förra säsongen, enligt hennes agent ”av personliga skäl”. Under sista året (2014/2015) på college med University of Arkansas at Little Rock snittade Taylor Gault 15,6 poäng, 2,9 returer och 1,8 assists. Hon var starter i NCAA under hela sin collegetid.

Visbys trupp just nu: Taylor Gault, Embla Andersson, Felicia Ponturo, Johanna Pettersson, Johanna Persson, Marlene Wallin, Elsa Ericsson, Elin Sjöberg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.