Silly: Mästaren lämnar

Efter två raka SM-guld lämnar Chris Czerapowicz mästarlaget Södertälje Kings. Forwarden går vidare och ska kommande säsong spela för Miasto Szkła Krosno  i polska högstaligan.

Svenske landslagsmannen Czerapowicz har själv har polskt ursprung och kan komma att räknas som en inhemsk spelare för Krosno, som därmed får plats för ytterligare utlandsförstärkning.

25-åringen snittade på 41 matcher med Kings förra ligasäsongen 12.6 poäng, 5.2 returer och 1 assist. På 12 matcher i FIBA Europe Cup snittade Chris 12.2 poäng, 3.9 returer och 1 assist.

– Det är ett tungt tapp för oss naturligtvis, men väldigt roligt för Chris själv såklart. Vi får se till att fylla den luckan som han lämnar efter sig, både som spelare och person. Men det är skönt att det här blev klart relativit tidigt på sommaren så vi har mer tid på oss, säger Kings sportchef Robban Andersson till Länstidningen i Södertälje.

Så här skrev spelaren själv på sitt Twitterkonto i går:

” Excited about joining Krosno in the polish TBL this upcoming season”.

Chris Czerapowicz lämnar Kings

Efter två mycket framgångsrika säsonger väljer nu Södertälje Kings guldhjälte Chris Czerapowicz att lämna mästarklubben och ta steget ut i Europa.

Relaterat

Han kom för två år sedan. Sedan dess har Chris Czerapowicz hunnit med att ta två SM-guld med Södertälje Kings och har tagit stora kliv i sin utveckling.

Nu väntar en helt ny utmaning när Göteborgaren nu väljer att ta klivet ut i Europa.

I går blev det klart att Czerapowicz nästa säsong spelar för Miasto Szkła Krosno som är nykomlingar i polska högstaligan.

– Det är ett tungt tapp för oss naturligtvis, men väldigt roligt för Chris själv såklart, säger Kings sportchef Robban Andersson.

Han menar att Chris har varit en starkt bidragande orsak till de två senaste gulden och att han tagit väldigt stora steg i sin utveckling.
Så att forwarden nu tar klivet ut i Europa ser sportchefen som något helt naturligt och som något som ingår i klubbens idé. ¨

– Ja, så är det. Vi är bara glada för hans skull och att vi har fått utveckla honom och hjälpa honom ut i proffslivet, för där hör han hemma. Jag tror även att han kommer att ha goda chanser till spel i det svenska landslaget framöver, säger Robban.

För Kings inleds nu jakten på en ersättare till Czerapowicz.

– Vi får se till att fylla den luckan som han lämnar efter sig, både som spelare och person. Men det är skönt att det här blev klart relativit tidigt på sommaren så vi har mer tid på oss.

Czerapowicz som själv har polskt ursprung kan komma att räknas som en inhemsk spelare för Krosno, som därmed får plats för ytterligare utlandsförstärkning.

Så här skrev spelaren själv på sitt Twitterkonto i går:
” Excited about joining Krosno in the polish TBL this upcoming season”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.