Hot mot Umeå och Luleå

De svenska lagen i damernas EuroCup spelar i samma grupp som TSV 1880 Wasserburg.

Den tyska klubben ser nu om sitt hus inför hösten. Nyförvärv och ett hot mot Umeå och Luleå är kanadensisk-nigeriska powerforwarden Wumi Agunbiade, 188 centimeter.

24-åringen gick college på Duquesne och har sedan hunnit med två säsongen som proffs, 2014/2015 i Alba lulia i Rumänien där hon på 30 matcher snittade 15 poäng + 8 returer och hon kommer  nu närmast från spel i Italien där hon för mittenlaget i serie A Umbertide förra säsongen på 28 matcher snittade 11,5 poäng + 6,5 returer.

Wumi Agunbiade kommer som ersättare för centern Nayo Raincock Ekunwe (även hon 188 cm) som lämnar Tyskland för spel i Australien.

”Det är inte lätt att hitta en lämplig och prisvärd center. Därför har vi beslutat att satsa på Wumi som en rörlig Inside-spelare som är mycket mångsidig och kan skjuta även från medellång och lång distans”, förklarar den tyska klubbens ledning på sin hemsida.

Coach Georg Eichler framhåller även nyförvärvets kompetens i försvarsarbetet.

Wasserburg har sedan tidigare klart med att lagets amerikanska stjärnguard Shey Peddy stannar, hon snittade förra säsongen 14 poäng + 6 assists + 6 returer. En annan toppspelare som förlängt kontraktet är franska forwarden Soana Lucet, 29-åringen på 185 centimeter snittade förra säsongen 14 poäng + 7 returer. I sommar har hon gjort en utflykt till Australien där hon just nu spelar i sommarligan med Ipswich Force och där har hon hela 23,5 poäng + 14 returer per match.

Kvar i laget är även holländska forwarden Marlou de Kleijn. Noterbart är att klubben inte spelar helt utan center. Polsk-tyskan Agnieszka Fikiel, 29 år och 194 centimeter, finns ny i truppen.

Det blir intressant att ser hur Wasserburg bygger vidare.

En som lämnat Wasserburg efter flera säsonger är finländska landslagets Tiina Sten, som förra säösongen hade diverse skadebekymmer, enligt uppgift ämnar hon att spela hemma i Finland kommand säsong.

Luleå Basket spelar borta mot Wasserburg i Badria Halle i första omgången av gruppspelet i EuroCup den 26 oktober.

Udominate Basket tar hemma i Umeå emot det tyska laget i andra gruppspelsomgången, den 2 november.

Fjärde lag i gruppen blir vinnaren ur kvalet mellan franska Flammes Carolo och tyska Eisfögel EC Freiburg.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.