Lite av varje

Okej, bara några noteringar. Lite av varje.

Sveriges U20-herrar torskade mot Lettland i åttondelsfinalen i EM. Det tog slut snabbt med underläge 19-35 i halvtid. Sheriff Drammeh poängbäst i Sverige med 15. Nu väntar placeringsspel för blågult.

x x x x x x

Sveriges U18-herrar träningsmatchade i går borta mot Litauen. Det blev förlust med 70-84. Bra siffror noteras på Jämtlands 16-årige Olle Lundqvist med 17 poäng + 7 returer.

x x x x x x

Real Madrid har på sin hemsida nu officiellt bekräftat att Jeff Taylor stannar en säsong till i klubben.

x x x x x x

I dag i München, Tyskland, lottas kvalet till Fiba Champions League där Södertälje Kings är svensk representant. Här är Kings möjliga motståndare i första rundan:

Kataja Basket (FIN)
Donar Groningen (NED)
Juventus Utena (LTU)
FC Porto (POR)
SL Benfica (POR)
Bakken Bears (DEN)
Tartu University (EST)
Dinamo Sassari (ITA)
Pallacanestro Varese (ITA)

– Det kommer att bli spännande. Om jag ska hoppas på något så hoppas jag på en gynnsam lottning rent geografiskt. Kanske Finland eller Danmark så vi slipper långa resor. Det ger i så fall mer tid till vila och återhämtning för spelarna och det kan behövas då kvalomgång två, om vi går dit, spelas veckan efter, säger Kings sportchef Robban Andersson till LT.

Uppdatering: Södertälje fick sin önskelottning och ska möta finländska Kataja från Joensuu. Kings börjar på bortaplan den 27 september. För att nå BCL krävs det dock att Kings slår ut två lag. Även omgång två lottades och där blev det inte lika kort resa. Segraren av Kings och Kataja möter belgiska Proximus Spirou från Charleroi som var seedade att kliva in i omgång två.

x x x x x x

Sommarens bästa namn? I den internationella silly season-floran noterar Bloggen att amerikanske guarden D.J.Strawberry är klar för spel med turkiska Besiktas.

x x x x x x

Udominate Basket i Umeå har ett nytt bra grepp när det gäller säsongskort. Inget krångel kommande säsong – det blir helt enkelt så att alla hemmamatcher ingår med reserverad sittplats. Rubbet, grundspel, Basketligan Dam, EuroCup-spel och slutspelsmatcher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.