Silly: ”Vi föll pladask”

Visby Ladies värvade nyligen centern Jose Ann Johnson, 193 centimeter, från Kanada. I dag har klubben på Gotland presenterat nästa import.

23-åriga powerforwarden Danielle McCray, 185 centimeter, från University of Mississippi, kommer till ön för säsongen 2016/2017.

–  Vi föll pladask när vi såg henne. McCray var en stjärna på University of Mississippi, och hon kommer att bli en stjärna i Visby och i Basketligan Dam, säger sportchef Anders ”Leo” Pettersson.

– Hon är en atletisk spelare som har en uppoffrande spelstil. Hennes arbetsmoral och tuffhet kommer bidra mycket och var en del av den ton vi vill sätta med denna säsongens Visby Ladies, säger coach David Leman.

– Jag ser fram mot att spela med Visby Ladies och kan bidra med en mångsidig spelstil på positionen som power-forward, jag kan hantera bollen som en guard, har många olika inside-moves, jag kan skjuta treor och ta perimeterskott och jag kan använda min speed för att ta mig förbi försvarare, säger Danielle McCray till klubbens facebook-sida.

Noterbart är att McCray under förra säsongen, sin första som proffs, fanns i Spanien och IF Air Europa (mittengäng i andraligan). Hon spelade där en match och fick ihop noll poäng och tre returer på 13 minuters speltid. Under sin seniorsäsong i Missisippi (2014/2015) snittade hon 7,5 poäng och 5 returer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.