Klart: Blir längst i Umeå

Umeå BSKT har klart med en ny ligaspelare i 209 centimeter långe centern André Nilsson från Sundsvall.

André har tränat med Umeå ett tag och han spräckte nyheten själv i dag på Umeå BSKT Camp då han för kidsen presenterade sig och sade att han skulle spela med BSKT kommande säsong.

Med 209 centimeter blir han Umeås längsta spelare. Kanadensaren Josh Wolfram som i skrivande stund lär vara på väg över Atlanten i ett flygplan uppges vara 208 centimeter.

Bloggen kollade i dag på eftermiddagen med Umeås sportchef Luca Romano som då uppgav att André Nilsson skulle skriva under sitt kontrakt senare i dag/ i kväll.

Ett officiellt pressmeddelande från klubben ska komma.

André Nilsson, som fyller 26 i nästa månad, har spelat sju säsonger i Sundsvall Dragons. Den senaste säsongen snittade han drygt tolv minuter, fyra poäng + tre returer. Säsongen 2013/2014 spelade han 15-16 minuter i snitt och levererade då sex poäng + fyra returer.

Mera silly season-nytt:

x x x x x

18-åriga guarden och ungdomslandslagsspelaren Matilda Salén, 176 cm, moderklubb Djursholms Indians och närmast från Norrort i Basketettan, är klar för Alvik Baskets ligalag.

– Matilda är en lovande ung spelare som imponerar med snabbhet, passningsteknik, starka attacker och en bra hoppskott. Hon har rätt inställning och det ska bli spännande att få hjälpa henne att ta nästa steg, säger coach Jurgita Kausaite.

x x x x x

Guarden Rickard Eriksson är klar för Uppsala Basket. Den förre lagkaptenen som spelat sju säsonger i Uppsala återvänder efter en säsong i Norrköping Dolphins.

– Det är ingen hemlighet att jag alltid velat komma till Uppsala och avsluta min basketkarriär här, säger Eriksson till klubbens facebooksida.

Uppsala har även skrivit nytt kontrakt med förra årets rookie, Anes Zekovic.

x x x x x

Den danske forwarden Zarko Jukic får lämna Norrköping Dolphins.

– Zarko nådde inte upp till den nivå som vi hade hoppats på och trodde. Han gick framåt men var inte så jämn som vi önskade, säger coach Adnan Chuk till FB..

x x x x x

BC Luleå har en plats öppen i truppen. Diskussion pågår fortfarande med islänningen Hlynur Baeringsson, men inget är klart.

-Det kan bli en svensk eller en importspelare då vi får ha tre importer. Till den sista platsen är vi öppna för vad som helst, säger klubbdirektör Lars Mosesson till NK.

x x x x x

Till sist en sak som inte har så mycket med svensk silly season att göra. Men det pågår ett OS i Rio och sajten basketsverige.se har snyggt sammanställt OS-basketens slutspelschema med sändningstider.

Så här ser det ut:

Kvartsfinaler, damer (tisdag):
Australien–Serbien (kl 16)
Spanien–Turkiet (kl 19.30, Viaplay)
USA–Japan (kl 23.45, Viaplay)
Frankrike–Kanada (kl 03.15, TV10)

Kvartsfinaler, herrar (onsdag):
Australien–Litauen (kl 16)
Spanien–Frankrike (kl 19.30, TV10)
USA–Argentina (kl 23.45, Viaplay)
Kroatien–Serbien (kl 03.15, TV10)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.