Silly: Återbud till mästarna

Silly season studsar vidare med bland annat ett oväntat drag. Guldcentern Aaron Anderson som tidigare i sommar skrivt på för en fortsättning i Södertälje Kings har ändrat sig och lämnat återbud.

– Aaron har valt av privata skäl att vara kvar med familjen i USA och han kan kanske lägga ned basketkarriären. Vi har ett ordentligt jobb att göra med att hitta hans ersättare. Det är viktigt att den spelare är precis den vi behöver, säger SBBK:s klubbdirektör Robert Andersson till Länstidningen, med syftning på Champions League-kvalet som rivstartar säsongen.

Kings letar därmed en ny importcenter. Det kan även bli en ny amerikansk guard/forward i Grant Johnson, förra säsongen i litauiska Nevezis, och.som kommer att provspela för Kings.

x x x x x

Inget nytt om Hlynur Baeringsson, men NSD berättar att BC Luleå har en plan B. Hett namn på listan över tänkbara jänkare uppges vara Terrance Henry, 206 centimeter allroundforward som senast spelat i cypriotiska Michelin Etha med bra stats.

– Om det inte blir Hlynur ska vi inte dra något i långbänk – det kommer gå ganska snabbt, säger Luleåtränaren Peter Öqvist, till NSD.

x x x x x

Tyska damligans mästarlag TSV 1880 Wasserburg ska i gruppspelet i EuroCup möta Umeå och Luleå. Wasserburg har nu plockat in vitryska landslagsguarden Alexandra Tarasava, 171 cm och 28 år. Förra säsongen höll Tarasova till i ett sämre lag i Tyskland, Halle Lions, men hon var ligans överlägsna poängdrottning med ett snitt på 23,5 poäng per match. Hon har precis deltagit i OS i Rio där hon mest satt på den vitryska bänken i gruppspelet, det blev i snitt fyra minuter per match i de olympiska spelen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.