Öppnar för spel i guldlaget

Svenska herrlandslaget har i dag måndag haft pressträff.

Lite surr inför kommande träningslandskamper, Sverige spelar två landskamper i Polen på onsdag och torsdag. Sedan väntar ett bortamöte med Finland på måndag inför EM-kvalet borta mot Bosnien-Hercegovina den 3 september.

Men intressantaste uppgiften är att 31-årige pointguarden Thomas Massamba efter flera säsonger utomlands öppnar för spel med svenska mästarlaget Södertälje Kings – där han tog SM-guld 2005.

– I och med att jag har varit skadad (ljumsken) mycket under det senaste året så visste jag att det här kommer att bli en tuff sommar för mig. Jag hade inte de bästa ”statsen” i slutet av säsongen, och många kollar på det. Så jag kan tänka mig ett mellanår i Sverige och sen sticka ut igen. Men vi får se. Södertälje är ett jättebra ställe att vara på. Sen får vi se om de vill ha mig, vi har haft en dialog, säger Massamba till LT.

När det gäller de som spelar i blågult är Ludde Håkanson med igen efter att ha fått klart med ny klubb.

Stjärnorna som nobbat är tre; Jonas Jerebko som sitter på ett utgående kontrakt, Marcus Eriksson som har fått ny coach och Jeffery Taylor som enligt landslagsledningen inte går inte att få tag på…

Coach Vedran Bosnic snackar bara om de som ställer upp.

— Vi bygger en basketkultur i landslaget, spelarna ska vara stolta över landslagströjan. De ska älska att komma hit och vara en del av landslaget. Vi har i tre veckors tid byggt landslaget som en familj, vi gör allt tillsammans. Lagandan kan ge oss extra 10-20 procent och med bra attityd och fajting tror jag att vi kan överraska, säger Bosnic till TT med syfning på EM-kvalet där Sverige spelar i tuff grupp.

Blågults kvalschema:

3 september: Bosnien-Hercegovina-Sverige, EM-kval (20.15, Sarajevo)

7 september: Sverige-Ryssland, EM-kval (20.00, Uppsala)

14 september: Sverige-Bosnien-Hercegovina, EM-kval (20.00, Hovet, Stockholm).

17 september: Ryssland-Sverige, EM-kval (12.00, Krasnodar).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.