Genrep Umeå-Luleå 71-91

Genrepet inför ligastarten slutade med tjugo poängs marginal plus för BC Luleå som vann med 91-71 mot Umeå BSKT.

Så här säger coacherna om söndagens match.

Peter Öqvist, Luleå:

– Vi fortsätter att spela bra försvar och är stabila. Nu klarade vi också av att freda oss i returtagningen och vann den mot stora Umeå, det gör att vi kan stätta upp tempot även om snabba uppspelen kan bli ännu bättre.

– Det var en rolig fajt,  vi har ett skönt gäng som är mixat med unga killar och mer rutinerat folk. Visst finns det ännu mycket att slipa till.

Har ni någon tidsplan för att plocka in den sista pusselbiten i truppen?

– Det blir när vi hittar rätt spelare, det är ingen vits med att ta in någon för att bredda laget. Vi ska hitta någon som ger oss spets.

Micke Blomqvist Umeå:

– Det var bitvis bra, så har hela helgen varit. Nu hamnar vi långa stunder i Luleås tempo och det är inte så vi ska spela, då blir det jobbigt. Vi måste dra ned tempot och utnyttja vår storlek.

– Den här träningscupen gav oss två bra matcher, när vi får tillbaka våra skadade spelare så kan det bli riktigt bra. Det är olika småsaker som förbättras, för oss gäller det att vi måste hålla vår identitet i 40 minuter.

Umeå BSKT-BC Luleå möts i seriepremiär den 7 oktober.

x x x x x

Denn söndag spelade lagen mot varann i Umeå BSKT Cup.

Matchen betyder en hel del, inte minst för BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson, som gärna vill ha revansch för tidigare säsonger…

– Vi vinner ju aldrig här nere, sade Mosesson före uppkast.

Ett minus för Luleå är att storskytten Adam Rönnqvist drog på sig en lårkaka i lördagsmatchen mot Jämtland. Han sitter nu vid sidan av.

I Umeå är det som tidigare en bunt killar som vila på grund av skador och skavanker. Listan är lång…. Nathan Dawit, Johan Pierre, Gerald Williams, Johan Rönström, Jesper Hallberg, Magnus Haney.

Umeås startfemma: Albin Frank, David Jallow, Egal Saleman, George Valentine, Josh Wolfram.

Luleås startfemma: Jonathan Larsson, Brandon Rozzell, Denzel Andersson, Quinton Upshur, Tom Lidén.

Period 1: I cupen står Luleå som hemmalag och öppnar med 17-12. Bra försvar på Umeås stora spelare är grunden.

Period 2:  Efter halva perioden 32-19. Umeå tvingas till timeout. Perioden slutar 25-21.

Ställning i halvtid: 42-33.

Summering första halvlek: Luleå i förarsätet med tajt defense där bland andra Brice Massamba gör ett bra jobb, offensivt finns pigga killar som Jonathan Larsson och Joel Svensson. Och förstås klassige Brandon Rozzell. I skadedrabbade Umeå är det en man som sticker ut: David Jallow som verkligen tar chansen att jobba till sig speltid i ligan. David har 11 poäng före paus. I övrigt ganska slätstruket.

Period 3: Luleå drar ifrån. Quinton Upshur dunkar i 59-40 rätt i ansiktet på Egal Saleman. Timeout Umeå, 3.42 kvar av perioden. Klart större engagemang i Luleå-laget. Perioden slutar 23-18. Ställningen inför sista är 65-51.

Period 4: Med fem minuter kvar är det 75-57. Luleå bara mycket bättre. Nu är det mest en fråga om Umeå ska kunna göra över 70 poäng.
Perioden slutar 26-20.

Slutresultat Umeå BSKT Cup. 
BC Luleå-Umeå BSKT 91-71 (17-12, 25-21, 23-18, 26-20).
Poäng Luleå: Tom Lidén 18, Brandon Rozzell 16, Quinton Upshur 14, Jonathan Larsson 13, Denzel Andersson 9, Andreas von Uthman 8, Joel Svensson 8, Tim Kearney 5.
Umeå: André Nilsson 12, Josh Wolfram 12, David Jallow 11, George Valentine 10, Egal Saleman 9, Robin Alm 9, Fredrik Björnsson 6, Albin Frank 2.

Bilden: Umeås David Jallow med bollen. Foto: Peter Hegethorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.