Hyllar motståndarna stjärna

Udominate Baskets coach Tamara Ruzic hyllar inför tisdagens ligamöte motståndarlagets veteran Christy Bacon.

Christy Bacon kom från USA till Umeå i december 2002 och gjorde i januari 2003 debut för Umeå Comets med vinst (62–60) mot Luleå (!). Bacon har sedan gjort fyra säsonger med Luleå, sex säsonger med Solna och nu ska det bli fjärde säsongen med Uppsala.

Ett Uppsala, som efter att ha tappat sin huvudsponsor, gör en ny resa med ett yngre lag. Från förra säsongens semifinallag – som var nära att slå ut Udominate – är det av 10 toppspelare bara en enda som spelar vidare: Christy Bacon.

– Christy är värd all respekt för att hon ställer upp för klubben även i tuffa tider, hon visar att det inte bara handlar om pengar, säger Tamara Ruzic.

Matchguide
Basketligan dam
Udominate–Uppsala
Plats: Umeå Energi Arena
Tid: Kl 18.30 tisdag.
Tränarsnack
– Vi får se exakt hur laget formeras och vilka som ska stå över den här gången. Emma Järvholm kan bli aktuell för spel mot Uppsala, säger Udominate Baskets Tamara Ruzic, som förfogar över totalt 17 spelare i truppen.

Mer läsning (Plus): Coach hyllar Bacon

Bilden: Christy Bacon i sin debut i högsta ligan i Sverige, det var den 8 januari 2003 när Umeå Comets besegrade Luleå med 62-60. Foto: Hans-Olov Lundqvist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.