Amerikan blixtvärvad

Någon som trodde att silly season var över? Nädå, inte i basketligan.

Dagens nyhet är att Nässjö blixtvärvat den amerikanske 22-årige pointguarden Reginald Johnson Jr, som närmast kommer från collegespel med Hampton University där han snittat 17,5 poäng/3,6 returer och 4,0 assist på 31 spelade matcher. Han uppges vara 191 centimeter lång.

– Han har gått ut college och har spelat i ett bra universitetslag som har spelat i den högsta divisionen. Vi har tittat på flera spelare men har fastnat för den här spelaren. Han är bra offensivt och defensivt och ska vara bra på att leda laget. Vi är många som har tittat på honom även om vi inte har sett honom live, säger Nässjös sportchef Mats Homelius till Smålands-Tidningen.

Reginald Johnson Jr väntas komma till Nässjö i  nästa vecka, pappersarbetet är igång och klubben har förhoppningen är att han ska bli spelklar till mötet med Norrköping hemma den 9 december.

– Att få komma till Nässjö ska bli mycket intressant och spännande. Sedan det här blev klart så har jag försökt att ta reda på så mycket som möjligt om staden och laget. Jag har sett laget spela på video och det verkar vara ett starkt och talangfullt lag, säger Reginald Johnson Jr till Nässjös hemsida.

Nässjö har därmed fyllt importkvoten och förfogar över tre amerikaner (Austin Barnes, Dartaye Ruffin + den nye Reginald Johnson Jr, samt tre EU-spelare i form av Mantas Griskenas (Litauen), Milos Latkovic (Montenegro) och Marko Dojkic (Kroatien).

Laget spelar närmast på fredag kväll mot Jämtland borta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.