Coach-comeback i Umeå

Efter hjärtoperation är Borås Baskets Jonte Karlssson redo för comeback som headcoach i fredagskvällens ligamatch i Umeå mot BSKT.

I den senaste matchen, när Borås förlorade mot Malbas i Malmö, kunde Jonte inte medverka på grund av en läkarundersökning inför den planerade hjärtoperation som genomfördes den 14 november.

– Jättekul att vara tillbaka. Allt kanske inte går vår väg just nu, men det är inspirerande försök lösa de problem vi har. Vi jobbar med att få offensiv rytm, säger Jonte till Borås Baskets hemsida.

Borås Basket har inlett ligan med fyra segrar och fyra förluster.

Om matchen mot Umeå BSKT:

– Vi har full respekt för Umeå. De är bra. Och bökiga att möta eftersom de är så stora. Vi vet vad de vill göra och vi ska försöka anpassa vårt spel så att vi blir framgångsrika. Som det var när vi mötte Umeå i Boråshallen. Men alla lag blir bättre hela tiden. Det blir extra roligt att Umeå har sin Basketfest (fri entré) mot oss. Då vet man att det kommer många människor, säger Jonte.

När det gäller läget i Borås-laget är som tidigare rapporterat Christian Maråker skadad och blir borta till i mitten av december. Borta är även Simon Gunnarsson och Daniel Thuresson. När det gäller John Brändmark så har han efter skada gjort comeback i division 2, oklart när han är redo för ligaspel.

Ett stort frågetecken finns bakom namnet Trayvonn Wright, detta på grund av en knäskada.  Enligt klubbens hemsida är det beslut matchdagen som gäller beträffande Wrights medverkan i Umeå-matchen.

En profilfemma vid Borås Umeå-besök blir formationen med guarderna Jakob Sigurdarson och James Washington, forwards Fredrik Andersson och Shaquille Hines, samt centern Mike Palm.

När Borås och Umeå möttes tidigare i höstas (omgång 2) vann Jonte Karlssons gäng med 104-66.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.