Umeås stora publikmatch

Fredag kväll är det bäddat för stor publikmatch för Umeå BSKT som spelar hemma mot Borås Basket.

Det kallas helt enkelt ”Basketfesten” och innebär gratis inträde i Umeå Energi Arena.

Upplägget är ett beprövat koncept inom idrotten som inte bara basketlag brukar använda sig av. Det är sponsorer som står för intäkterna genom att betala en slant för varje åskådare som kommer.

– Vi har gått till befintliga och nya samarbetspartners och dealen är att de betalar fem kronor per åskådare, från klubben hoppas vi på en publiksiffra någonstans runt 1.000 – 1.200 personer och i så fall blir det cirka 5.000 kronor från varje stöttande företag, förklarar Umeå BSKT:s klubbdirektör Andreas Bergeli.

Det är tredje året som Umeås herrlag spelar i högsta ligan.

Klubbrekordet för publik är från gratismatchen första säsongen den 6 mars 2015 då Norrköping gästade, då kom det 1.237 åskådare.

Förra säsongen gällde basketfesten Umeå-Örebro. Publik: 1.053.

– Vi har budgeterat utifrån den matchen med någonstans kring 1.100. Om det skulle komma ännu fler människor vore det jättetrevligt.

Umeå BSKT gör i samband med basketfesten även en bred satsning med inbjudan till alla ensamkommande flyktingbarn i kommunen.

– Det är 150 stycken och vi har ordnat med bussar som både hämtar dem och sedan skjutsar tillbaka efter matchen. Vi har också värdar som tar emot i arenan och som på olika språk kan hjälpa de här unga gästerna tillrätta, säger Andreas Bergeli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.