Strikta BSKT-policyn

Umeå BSKT har en strikt policy vad gäller alkohol, droger och dopning.

Nyförvärvet Rudy Mbemba som kommer tillbaka efter två års avstängning och som haft både upp och ned i livet har samma kontrakt som övriga spelare.

–  Vi litar på Rudy och det är inget speciellt med hans avtal, vi har restriktiva regler och de är inskrivna i kontrakten med alla spelare. Ett nytt tilägg i år gäller även uppträdandet i offentliga miljöer och särskilt runt alkohol, förklarar sportchef Luca Romano.

När det gäller idrottares väg tillbaka efter exempelvis en lång avstängning:

– Alla har rätt till en ny chans i livet, det gäller Rudy Mbemba, Therese Johaug och andra, likaväl som för en ungdom som hamnat i problem med droger eller något annat, säger Luca Romano.

Mer läsning (Plus): Alla har rätt till en andra chans

Bloggens kommentar: Rudy Mbembas comeback i svensk ligabasket följs med många ögon. Oddset på att RF:s dopningstestar-patrull dyker på någon av hans första ligamatcher är sannolikt bottenlågt. Rudy Mbemba lär inte bli ”slumpvis” utvald för ett test. Det kanske inte ens dröjer till han spelat sin andra match. Vem vet, kanske de endera dagen kommer och väcker honom en tidig morgon i Umeå för ett kissprov.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.