Nyckelspelare saknas

Umeå Udominate ska avsluta höstsäsongen genom att ta trettonde raka i svensda ligan. Så ser planen ut.

– I svenska ligan har vi inte tänkt förlora någon match, nu är det bara den mot Norrköping kvar innan jul. Jag längtar efter att åka hem till familjen i Litauen, men först handlar allt om en bra prestation på lördag, säger Santa Okockyte.

Norrköping kommer till spel utan viktiga guarden Cajsa Uhrström (sjuk). Laget förfogar över två starka returtagare i Shanity James och Sofia Pelander.

Matchguide basketligan dam

Umeå Udominate-Norrköping Dolphins
Plats: Umeå Energi Arena
Tid: Kl. 16.00 lördag.

Tränarsnack
– I torsdag mot Luleå i Eurocup var det otroligt låg energi från start, vi ställde ut skorna och spelade inte alls bra försvar. Vi hängde i tandköttet när de sprang in i mitten. Men vi avslutade matchen starkt och det tar vi med oss inför matchen mot Norrköping–för om vi inte spelar med fokus så kan vi få problem, säger Umeås coach Bo Ågren-Malm.
–  Umeå vill dra upp tempot och komma mycket i en mot en, eller två mot två-situationer. Vi vill spela mer med långa anfall och fem mot femspel, säger Norrköpings coach Jesper Sundberg till NT.

No­te­ra att …
… Obesegrade ligaledaren Umeå Udominate Basket har tolv raka segrar.
… Tabellfemman Norrköping har sju vinster och fyra förluster innan lördagens besök i Umeå.
… När lagen möttes senast nere i Norrköping vann Udominate med 73–54. I den matchen hängde Dolphins med fram till 38–40 innan Umeås segerryck kom.
… För Dolphins har amerikanska centern Shanity James (184 cm) snittat 15,3 poäng och 9,4 returer. Finländska centern Sofia Pelander snittar 9,9 poäng och 10,2 returer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.