Långkalsonger tillåtna

Sedan några dagar tillbaka finns en ny regel gällande basketspelares utrustning.

Det nya i korthet: Det är nu tillåtet att ha heltäckande arm- respektive benstödjande skydd (compression sleeves och compression stockings). Det behöver inte längre finnas något mellanrum där hud syns. Man får använda vitt, svart eller den dominerande färgen på matchdräkten, men alla i laget måste använda samma färg.

Tidigare har matchkommisarie noga undersökt så det funnits en glepa hud synlig, så nya regeln känns som en mycket praktisk tillämpning av verkligheten. På ren svenska skulle man kunna säga att långkalsonger är tillåtna.

Bloggen kan inte låta bli att undra om det dessutom inte borde finnas en lokal specialregel i sporthallen i Umeå, ja ni vet den som numera heter Umeå Energi Arena Vatten. Träning i täckjacka. Spel med handskar med inbyggda elslingor, match i skoteroverall?

En annan lösning på problemet är att Umeå kommun och Umeå Energi slår på värmen i hallen så att underhållare som Rudy Mbemba slipper frysa ihjäl. I hemmapremiären när Umeå BSKT besegrade Jämtland tog det en bra stund för Rudy att bli varm i kläderna, 9 poäng i första halvlek – 20 poäng i andra halvlek

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.