Spekulation: Jätten presenteras

Det blev en händelserik första vardag med flera spelarnyheter direkt efter jul. Bloggen har haft fokus på damligan och Umeå BSKT, men det finns mer att rapportera om från basketligan herrar.

Från Uppsalas horisont rapporterar UNT att Uppsala Basket har hittat ersättaren till sparkade Odin Lindell och i morgon onsdag ska presentera en ny center.  En pjäs som ska betalas med så kallade externa finansiärer. Två sponsorer gör värvningen möjlig. Spekulationerna går ut på att det är svenska landslagscentern Carl Engström som ska presenteras. Den 216 cm långe jätten lämnade Malbas efter förra säsongen och har under hösten testat lyckan i spanska ligan och även haft ett tryout-kontrakt i Litauen.

Uppsala Basket varken bekräftar eller dementerar något namn.

– Vi har gjort klart med en spelare, det är 99 procent klart och vi väntat bara på att kontraktet ska komma tillbaka, påskrivet och klart. Vi är muntligen överens om ett kontrakt och förhoppningsvis kan vi presentera spelaren under morgondagen (läs onsdagen), säger Uppsala Baskets klubbdirektör Christer ”Chribba” Sjögren till UNT.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.