Bekräftat: Toppspelare klar

Visby Ladies ligger på nionde plats i basketligan dam med endast två vinster före jul.

Bloggen kan avslöja att klubben har en toppspelare på ingång.

Det handlar om den tidigare Udominate-spelaren Mante Kvederaviciute med massor av meriter från spel i Litauens landslag, Euroleague och Eurocup.

Efter tiden i Umeå har Mante spelat dels hemma i Litauen och senast i grekiska ligan med Proteas Voulas, där hon gjorde sin sista match i grekiska cupen den 19 december.

I den grekiska ligan har Mante inte haft någon stor roll, på sex matcher har hon fått i snitt 21 minuters speltid med utfallet 7,3 poäng, 2,7 returer och 1,4 assists per match. Sett till träffsäkerhet har hon varit mycket bra med 50 procent på tvåor, 45 procent på treor och 70 procent från strafflinjen.

– Ja det är riktigt, jag är på väg till Sverige igen. I morgon (onsdag) är jag på plats. Det stämmer att Visby blir min nya klubb, bekräftar Mante för Bloggen via telefon.

Vad hände i Grekland?

– Det är en lång historia som jag inte vill ta per telefon, vi kan ta det snacket när vi träffas i samband med någon match i svenska ligan, säger Mante.

Enligt spelschemat för basketligan dam innebär det att Mante Kvederaviciute dyker upp i Umeå igen den 8 februari, då möts Udominate och Visby i Umeå Energi Arena.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.