Matchdags: Pussel och pyssel

I kväll spelar Umeå BSKT hemma mot Södertälje Kings.

Det blir första gången den här säsongen som Umeå ställs mot de regerande mästarna. Historiskt i ligan har det inte varit något snack, Södertälje brukar besegra Umeå, sex av sex, och med snittmarginalen 23,5 poäng.

Umeå BSKT har haft som julpyssel att kolla på scoutingrapporten om Kings, dessutom har det varit ett pussel att få ihop övningarna fem mot fem i träningen. En del folk har lånats in i mellandagarna, exempelvis Emil Davidsson, umekille som numera håller till i Högsbo. För att få ihop det har även coach Jesper Gustavsson hoppat in.

– Det ska inte behöva hända, men har vi inga guards så har vi inte det,. Nu är det inte så illa. nu får vi ihop ett bra lag till matchen, säger Jesper.

Om Emil Davidsson:

– Emil ser riktigt bra ut. Han har tagit kliv framåt nere i Göteborg. Det är kul att se med en kille som varit med oss tidigare.

Med Rudy Mbemba och Terrence Oglesby på skadelistan blir det ett annorlunda Umeå.

– Andra får kliva fram. Det blir tryck på Johan (Pierre) och Gerald (Williams), men samtidigt blir det en chans för andra än Rudy och Terrence att ta ansvar.

– Vi har vuxit av segrarna före jul och spelar en snabbare basket. Vi har blivit bättre i transiton. Det gillar jag. Sedan tappade vi mot Norrköping i anfall och det håller inte mot den typen av lag. Nu mot Södertälje måste vi vara noggranna och utnyttja det vi skapar anfallsmässigt. Annars blir det jobbigt. Vi har inte råd med några riktiga svackor, men vi har hemmaplan och varför ska vi inte kunna störa dem om vi spelar bra, säger Jesper.Gustavsson.

Även Södertälje Kings har haft sin beskärda del av bekymmer i truppen. Men en ledig och träningsfri julhelg har varit posititv.

– De fick ett par dagar att återhämta sig där, det var bra för de som har varit sjuka och skadade. Alla ser bättre ut nu och hela laget kommer att åka med till Umeå, säger coach Vedran Bosnic till LT.

Matchguide herrligan/basket
Umeå BSKT– Södertälje
Plats: Umeå Energi Arena
Tid: 19.04 onsdag.

Notera att…
… Centern George Valentine är tillbaka i spel för Umeå.
… Södertälje spelar i Europcupen den 3 januari och kan komma att vila någon spelare i matchen.
… Toni Bizaca är tredje bästa poängplockare i serien med sina 17.5 poäng per match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.