Mästarna på jakt

Chansen att gå vidare i Europa är borta för Södertälje Kings. Nu riktas fokus på vårsäsongen i svenska ligan och jobbet med att försvara guldtronen.

Södertälje är på jakt efter förstärkning i form av en offensiv kraft för att komplettera Toni Bizaca.

– Marknaden är begränsad och det är en utmaning att hitta spelare som är det vi söker och samtidigt är inom ramen för vår budget. Men det finns spelare på den nivå vi letar på, det finns en handfull spelare som antingen är utan jobb eller vill förändra sin situation, säger sportchefen Robert Andersson till Länstidningen i Södertälje.

Mästarklubben driver även frågan om att förändra reglerna som svensk basket har för övergånger – med transferfönster som stänger den 31 januari. Ett datum som i praktiken betyder att klubbarna måste rappa på – efter som alla papper måste vara klara innan 31 januari och saker som arbetstillstånd kan ta veckor att få godkänt.

– Säsongen är längre än tidigare för att kunna klämma in Europaspel och landslagsuppehåll. Den sista omgången i ligan spelas den 28 mars och sista SM-finalen kan spelas den 19 maj. Men transferfönstret har inte hängt med. Vi skulle vilja att man flyttade fram det en månad, till sista februari, säger Robert Andersson som menar att man har fått medhåll från alla andra lag i basketligan och att frågan ligger på Svenska basketförbundets bord.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.