Mamma grät när Tillman for till Umeå

Snabba ryck. Oväntad destination. Mamma grät.

Jens Tillman pratade för första gången med Umeå BSKT så sent som i lördags. Ett försenat flyg senare stod han i sporthallen i Umeå och hälsade på spelarna i Umeå BSKT på måndagskvällen.

– Jag tvekade inte, det här är spännande. Annorlunda. Kan vara bra för mig också. Jag kan lära mig av Jesper (Gustavsson) och Micke (Blomqvist). Vi hade ett första snack i telefon på söndagskvällen, säger Jens Tillman.

Senior assistant coach är Tillmans nya titel. Exakt vad det innebär är oklart.

– Vi får prata ihop oss och se. Men det känns spännande. Jag känner Jesper, Micke och även Luca (Romano) bra. Alla är varmt välkomnande så det är ett bra sätt för mig att komma in i det, säger Jens Tillman.

Så var det det där med Jens mamma.

– Ja, sjukt. Mamma grät när jag åkte. Jag sade ”vad är det, jag är 46 år och vi ses redan på fredag”,

På fredag debuterar Jens Tillman som en av Umeås coacher. BSKT möter då Uppsala. I Uppsala.

Umeås head coach Jesper Gustavsson om nytillskottet i ledarstaben;

– Jag som coach är till 100 procent inställd på att alltid jobba med att göra laget så bra som möjligt. Lagets bästa är det viktigaste. Det känns som att det kan bli en win-win-situation om vi kan få det här att funka samtidigt som vi kan hjälpa Jens till comeback som coach.

Mer läsning (Plus): ”Var tvungna att göra något”

Bilden: Jens Tillman har landat i Umeå BSKT, här första mötet med laget där guldcoachen spanar in skadade Rudy Mbemba i höger bildkant. Foto: Peter Hegethorn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.