Udominate Basket vann hemma mot Mark med 87-69.

Umeå BSKT föll borta mot Uppsala med 60-88.

Bloggen bjöd på löpande matchrapportering under denna fredagskväll med både Udominate och Umeå BSKT i farten.

Udominate Basket har med Agnes Nordström i laguppställningen. Hon finns dock inte med i startfemman som består av Santa Okockyte, Martina Stålvant, Ilaria Zanoni, Tanya Massamba och Zenta Melnika.

Mark börjar med Malaika Green, Tiasha Grey, Senait Ghebremeskel, Amanda Odqvist och Elin Ljunggren.

Varma applåder i Umeå Energi Arena – efter drygt tre minuter kommer Agnes Nordström in på planen! Hon antecknas omgående för en vacker assist till Udominates 9-2. Agnes lägger egenhändigt i 11-4. Heja vilken comeback. Agnes första inhopp blir 5 min + 6 sek, hon levererar 7 poäng + 2 assists. 3 av 3 skott rakt i korgen, en trea och två tvåor.

Bilden: Ge mig bollen, Agnes Nordström är tillbaka. Foto: Peter Hegethorn

Första perioden: Udominate-Mark 26-16.

I början av andra perioden gör Agnes ett kort inhopp. Sedan går hon av planen med fortsatt 100 procent. 5 av 5 skott och totalt 11 poäng på knappt åtta minuters spel.
Mark Basket gör ett väldigt bra och intensivt jobb. Det gäller såväl coach Robin Sandberg som spelarna. Att det inte räcker mot Udominate är en annan sak. Hemmalaget gör en mycket vass första halva av matchen.

Andra perioden: Udominate-Mark 26-9.
Ställningen i halvtid: 51-25.

Med jätteledning kommer Udominate helt ofukoserat in i tredje perioden. Efter 5 min spel där 57-35 (då 6-10 i perioden).
Nya varma applåder när Udominate byter in sin tolfte spelare för kvällen, denna gång Jenny Aronsson.
Mark jobbar oförtrutet vidare – de utnyttjar varje sekund av utmaningen i Umeå Energi Arena och älskar att vinna en period.

Tredje perioden: Udominate-Mark 11-21.
Ställningen inför sista: 62-46.

Fjärde perioden börjar med att ett heltagget Mark sänker skott och tar sig så nära som minus tolv poäng, vid 70-58, med 6:37 kvar av matchen. Umeå-spelarna har helt slutat spela, missar skott grovt, kastar bort bollar och bjuder på denna nerv. Timeout av Bo Ågren-Malm som ändå ser kolugn ut. Robin Sandberg å sin sida coachar som han har chans att vinna en VM-final, och lite såt är det på sitt sätt.
Med fem minuter kvar är ställningen 70-60.
Zenta Melnika kommer in och gör poäng. Med 2.08 kvar sänker Zanoni en trea till 81-66. Timeout Mark.
Fjärde perioden slut: Udominate-Mark 25-23.

Slutresultat: Udominate-Mark 87-69.

Basketligan dam
Udominate-Mark 87-69 (25-16, 26-9, 11-21, 25-23).
Umeås poäng: Santa Okockyte 19, Agnes Nordström 15, Ilaria Zanoni 13, Martina Stålvant 12, Zenta Melnika 12, Salome Kabengano 9, Tanya Massamba 5, Katha Fasth Gillstedt 2.
Mark:  Elin Ljunggren 21, Tiasha Gray 18, Malaika Green 11, Senait Ghebremeskel 10, Johanna Wolde 4, Charlotta Dahl 3, Amanda Odqvist 2.

Nere i Uppsala startar Umeå BSKT med Gerald Williams, Johan Pierre, Johan Rönström, Josh Wolfram och George Valentine.

Uppsalas starters är Andreas Person, Jonathan Person, Axel Nordström, Alexander Lindqvist och Carl Engström.

Efter sex minuter har Uppsala 13-10 ledning. Umeå håller jämna steg och när 13-14 efter sju och en halv minut. Bra första period av BSKT.

Första perioden: Uppsala-Umeå BSKT 15-21.

I början av andra hade Umeå ledning vid 15-23, som dock förvandlades till 26-23, en run på 11-0 för hemmalaget.
Det fortsätter till 33-25, då är det tre minuter kvar till paus. En katastrofperiod för gästerna.

Andra perioden avslutas med att Uppsalas Axel Nordström sänker en trepoängare på ”buzzern”. Tungt för Umeå som får gå till pausvila med 41-29 på tavlan.

Andra perioden Uppsala-Umeå 26-8.
Ställningen i halvtid 41-29.

Efter halva tredje perioden är läget 56-36 och då tar Umeå timeout. Uppsala fortsätter att dra ifrån.

Tredje perioden: 28-16.
Ställningen inför sista 69-45.

Fem minuter kvar då har Uppsala 77-50 på Umeå BSKT.
Färde perioden slut: 19-15.

Slutresultat Uppsala-Umeå BSKT 88-60.

Uppsala–Umeå 88-60 (15-21, 26-8, 28-16, 19-15)
Uppsala: Andreas Person 13, Jonathan Person 13, Axel Nordström 10, Sebastian Norman 10, Alexander Lindqvist 10, Anton Gaddefors 10, Carl Engström 10, Anes Zekovic 6, Rasmus Dahlberg 3, Oliver Jonsson 2, Lukas Friberg.
Umeå: Gerald Williams 12, Joshua Wolfram 11, Albin Frank 8, George Valentine 8, André Nilsson 8, Robin Alm 6, Johan Pierre 4, Egal Saleman 3.